Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunRektör Depci'den 8 Mart Mesajı

Rektör Depci’den 8 Mart Mesajı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir. Kadınlar toplum yaşamında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır” sözünü hatırlatan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, çağın ötesinde görüşleriyle kadınlara bu imkanların sağlanmasından gurur duyduğunu belirtti.

Dünyada hala bu imkânlara sahip olmayan, dahası insanlık onuruna yakışmayan şartlarda yaşamak zorunda olan kadınları hatırlatan Rektör Depci ayrıca “Peygamber Efendimizin de dediği gibi kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür” şeklinde konuştu. İsrail’in kadın, çocuk ayırt etmeden Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği vahşete de değinen Prof. Dr. Tolga Depci, “İsrail’in 7 Ekim’de başlayan katliamları, Gazze başta olmak üzere Filistin’in neredeyse her bölgesinde başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere insanlara zarar vermeye devam ediyor. İsrail’in bu vahşete hemen son vermesi gerekiyor. Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Kadınlar Günü olarak tanımlanmış bugünde tüm dünyanın bu katliamı durdurmak için adım atmasını diliyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ülkemize ve milletimize hizmet mücadelemizin en önemli kahramanları kadınlardır” sözünü de hatırlatan Rektör Depci mesajını şu sözlerle tamamladı: “Ülkemizde ve tüm dünyada her kadının ekonomik, siyasi ve sosyalolarak eşit olduğu ve başarılarının katlanarak arttığı bir gelecek temennisiyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım”.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER