Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaReyhanlıReyhanlı Barajı Bir Türlü Bitmiyor!

Reyhanlı Barajı Bir Türlü Bitmiyor!

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Parlamentonun önceki günkü oturumunda kürsüden yaptığı konuşmada, Ak Parti İktidarının ilimize yönelik, yerine getirilmemiş vaatlerine dikkat çekti. Hatay halkının hep vaatlerle aldatıldığını, uyutulduğunu söyleyen Tokdemir, Ak Parti iktidarının en büyük ayıbının, Reyhanlı barajının bitirilememesi olduğunu vurguladı.

Çiftçilerle adeta dalga geçildi …

Amik Ovası’nın, yaylaların, deniz sahillerinin olduğu, hem tarımda hem turizmde hem sanayide önemli bir il olduğumuzu konuşmasında belirten Tokdemir, bugün demir çelik sanayimizin, filtre sanayimizin olduğunu söyledi, bereketli amik ovasına sahip olduğumuzu dile getirdi.

Bugün çiftçilerimizin perişan, yüksek elektrik faturaları karşısında ezim ezim ezildiğini belirten Tokdemir, konuşmasında şunları dile getirdi: “Nedir sebebi? 2010 yılında Reyhanlı’da bir barajın temeli atıldı, 5/5/2015’te bitirileceği söylendi, üzerinden yıllar geçti, 3 Ekim 2020 yılında şatafatlı bir şekilde açılışı yapıldı. Ben, şahsım, bitmeyen barajın setinin üzerine çıktım; bu baraj bitirilmedi, bitmedi dedim. Çiftçilerimizle âdeta dalga geçer gibi bitmeyen barajın açılışını yaptınız. Onun üzerinden de iki yıldan fazla zaman geçti. Reyhanlı Barajı bitmemiştir, bitirilememiştir. Hatay halkını hep vaatlerle aldattınız, uyuttunuz.  Bu, AKP’nin yirmi bir yıllık iktidarının en büyük ayıbıdır.

Hatay hak ettiğini alamıyor …

Uzun yıllardır Hassa’mızı İskenderun Limanı’na bağlayacak ‘Amanos Tüneli’ diye bir tünelin temelini atmakla, avutmakla gidiyorsunuz. 2020 yılında ‘Bu tünelin temeli atılmazsa istifa ederim’ diyen vekilleriniz de oldu ‘Bu baraj bitmediyse istifa ederim’ diyen vekilleriniz de oldu; onlara da yazık, onların adına da üzülüyorum. Bugün Hatay hak ettiğini alamıyor. Hatay dünyanın 3’üncü büyük organizasyonu olan EXPO’yu Hatay’a getirdi, 1 Türk lirası yardım yapmadınız. O da yetmedi, devletimizin hiçbir kurumu, hiçbir yetkilisi açılışımıza gelmedi. Siz gelmediyseniz EXPO alanımıza 2 milyonun üzerinde insanımız geldi, hem Hatay’ı tanıdı, hem bizleri onurlandırdı.

Bugün Edirne’den başlayan, Belen’de sona eren 1.200 kilometrelik bir otoban yolumuz var. Belen’den şehir merkezimize 38 kilometrelik bir yolu yirmi bir senedir yapmadınız.

500 bin imzaya duyarsız kalındı …

Hatay 500 bin imza topladı ‘5’inci teşvik bölgesine bizi alın’ dedi, sizler bu imzalara duyarsız kaldınız. Birkaç ilçemizi 5’inci teşvik bölgesine koydunuz, bunların içerisinde altyapısı olan Kırıkhan ilçemizi koymadınız. Bugün, yirmi yıldır Altınözü ilçemizi Antakya’ya bağlayan 20 kilometrelik yolu bitiremediniz. Buradan, bu kürsüden Altınözülü hemşerilerime sesleniyorum: Yirmi yıldır 20 kilometrelik yolunuzu yapmayanlara sandıkta gerekli cevabı verecek misiniz?

Reyhanlı’nın demografik yapısı değişti …

Kendi doğup büyüdüğüm ilçede demografik yapımız değişti; Suriyelilerin nüfusu bizden fazla. Eğitimde entegrasyon adına hem bizim çocuklarımız hem de Suriyeli misafirlerimizin çocukları perişan oldu. Bütün bu eksikleri, noksanları saymakla bitmeyecek.

Yalnız, 2023 yılında yapılacak seçimde Hatay sandıkta bunun hesabını sizden soracaktır diyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER