Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberReyhanlı Barajı Mağdurlarından Bu Kez de Elektrik İsyanı

Reyhanlı Barajı Mağdurlarından Bu Kez de Elektrik İsyanı

Reyhanlı Barajı mağdurları, sesini devlete bir türlü duyuramıyor. Birçok haberde yer verdiğimiz, Milletvekili Hüseyin Şanverdi‘ye çağrıda bulunduğumuz, FOX TV ekranlarında yayımlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına duyurduğumuz Reyhanlı Barajı mağdurlarına dayatmalar sürüyor. Bu kez, elektrikleri kesilmek istenen Reyhanlı Barajı mağdurlarından Cuma Alıcı, kendini yakma girişiminde bulunarak, yetkililere engel olmayı başardı. Ama bu sadece ilkiydi.

Reyhanlı Barajı Mağdurlarından Bu Kez de Elektrik İsyanı

Mehmetbeyli köyüne bağlı Karakaya ve Acerköy mahalle sakinleri, Vekil Şanverdi’ye çağrı yaparak verilen sözlerin yerine getirilmesi ve kendilerine sahip çıkılmasını istemişlerdi.

Köy sakinleri, “Körfez Gazetesi sorunumuzu haber yaptıktan sonra Kaymakamlıkta bir toplantı yapıldı bu toplantı da bize 15 Ocak’a kadar arsalarımızın tapularının verileceği ve kira yardımı yapılacağı söylendi. Ancak birkaç gün sonra mahalle muhtarı aracılığı ile bazı evlerin derhal boşaltılması istendi. Boşaltılmak istenen evlerde oturanlara isterlerse çadır verileceğini ve bize tahsis edilen arsada çadır kurabileceklerini söylendi, çadır kurmak istemeyenlere de alt yapısı tamamlanmamış Reyhanlı Küçük Sanayi sitesindeki depolara taşınabilecekleri belirtildi. Bu karda kışta Elektriği suyu olmayan penceresi camı takılmamış depolarda ya da her türlü alt yapısı olmayan çadırlarda nasıl yaşayacağız? Tapumuzu alıncaya kadar evlerimizi terk etmeyeceğiz çünkü artık inancımız kalmadı. İstedikleri gibi evlerimizi boşaltırsak tapularımızın verileceğine inanmıyoruz.” ifadesinde bulundu.

Reyhanlı Barajı Mağdurlarından Bu Kez de Elektrik İsyanıReyhanlı Barajı mağdurları, sesini devlete bir türlü duyuramıyor. Birçok haberde yer verdiğimiz, Milletvekili Hüseyin Şanverdi‘ye çağrıda bulunduğumuz, FOX TV ekranlarında yayımlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına duyurduğumuz Reyhanlı Barajı mağdurlarına dayatmalar sürüyor. Bu kez, elektrikleri kesilmek istenen Reyhanlı Barajı mağdurlarından Cuma Alıcı, kendini yakma girişiminde bulunarak, yetkililere engel olmayı başardı. Ama bu sadece ilkiydi.Reyhanlı Barajı Mağdurlarından Bu Kez de Elektrik İsyanıMehmetbeyli köyüne bağlı Karakaya ve Acerköy mahalle sakinleri, Vekil Şanverdi’ye çağrı yaparak verilen sözlerin yerine getirilmesi ve kendilerine sahip çıkılmasını istemişlerdi.Köy sakinleri, “Körfez Gazetesi sorunumuzu haber yaptıktan sonra Kaymakamlıkta bir toplantı yapıldı bu toplantı da bize 15 Ocak’a kadar arsalarımızın tapularının verileceği ve kira yardımı yapılacağı söylendi. Ancak birkaç gün sonra mahalle muhtarı aracılığı ile bazı evlerin derhal boşaltılması istendi. Boşaltılmak istenen evlerde oturanlara isterlerse çadır verileceğini ve bize tahsis edilen arsada çadır kurabileceklerini söylendi, çadır kurmak istemeyenlere de alt yapısı tamamlanmamış Reyhanlı Küçük Sanayi sitesindeki depolara taşınabilecekleri belirtildi. Bu karda kışta Elektriği suyu olmayan penceresi camı takılmamış depolarda ya da her türlü alt yapısı olmayan çadırlarda nasıl yaşayacağız? Tapumuzu alıncaya kadar evlerimizi terk etmeyeceğiz çünkü artık inancımız kalmadı. İstedikleri gibi evlerimizi boşaltırsak tapularımızın verileceğine inanmıyoruz.” ifadesinde bulundu.

İskenderun Körfez Gazetesi paylaştı: 9 Ocak 2020 Perşembe

“Reyhanlı, Verilen Sözlerin Unutulduğu, Her Türlü Dayatmanın Yaşandığı Yer”

Reyhanlı barajı sulama alanında kalan ilçeye bağlı Mehmet Beyli köyü sakinleri verilen sözlerin hiç birinin yerine getirilmediğini iddia ederek yetkililerin kendilerini Reyhanlı Küçük Sanayi Sitesinde yapılan depolara ya da 15 Ocak’ta tapusu verileceği söylenen arsalara çadır kurmaya zorladıklarını söylediler.

Penceresi, kapısı, elektriği, suyu bulunmayan yerlere konteynerler kurulmak istediğini, balçık alanlara kurulan çadırlarda elektrik ve su olmadığını kaydeden Reyhanlı Barajı maağdurları, yetkililerin elektriği kesmek için geldiğini belirtti.

Cuma Alıcı, Canına Tak Edince Kendini Yakmak İstedi

Reyhanlı Barajı Mağdurlarından Bu Kez de Elektrik İsyanı

Reyhanlı Barajı mağdurlarından Körfez Gazetesi’ne konuşan Cuma Alıcı, “2 kişi konteyner ve çadır aldı. Ama pişman oldular. Elektrik, su hiç birşey yok. Elektrikleri kesmeye geldiler. Evde benzin vardı. Hemen bir koşu gidip aldım. “Kendimi yakarım.” dedim. Zor engel oldum. Bir daha gelirlerse yine engel olmaya çalışacağız. Mağduruz, biri sesimizi duyursun. Çaresiziz. Devlet bizi ne zaman görecek?” dedi.

Suriye’den Gelen Göçmenlere Elektrik, Su Veriyorlar

Reyhanlı Barajı mağduru Cuma Alıcı, “Suriye’den gelen sınırdaki 300 bin Suriyeli’ye kum, çadır götürüp, elektrik, su getiriliyor. Bize de yapsınlar. Bize çıkın diyorlar” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER