Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberReyhanlı Çobanlarından Çağrı: "Mera Alanı istiyoruz"

Reyhanlı Çobanlarından Çağrı: “Mera Alanı istiyoruz”

Hatay‘ın Reyhanlı ilçesinde çobanlar ve küçükbaş hayvan besiciliği yapanlar, mera sorununa çözüm bulunmasını istiyor. Hayvanlarını otlatabilmeleri için üreticilere mera alanı gerekiyor.

Reyhanlı Çobanlarından Çağrı: “Mera Alanı istiyoruz”

10 bin küçükbaş hayvan olan ve Reyhanlı’nın Çakıryiğit Mahallesi’nde ikamet eden muhtar Mehmet Ali İri, kışın hayvanlar için yem sıkıntısı çekmediklerini ve hazır yemle beslediklerini kaydetti. Ancak bahar döneminde hayvanların beslenmesi için yem sıkıntısı çekildiğini belirten İri, sınıra yakın Çakıryiğit Mahallesi’nde yıllar önce sınırın yanında oluşan mera alanında hayvanlarını beslediklerini, bahar döneminde yem sıkıntısı çektiklerini ve daha önce olduğu gibi sınırın hemen yanındaki alanda hayvanlarını otlatabilmek istediklerini bildirdi.

Reyhanlı Üreticileri Yetkililere Seslendi: “Yardım Bekliyoruz”

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, küçükbaş hayvan besiciliği yapan üreticiler ve çobanlar, hayvanlarını otlatabilmek için mera alanı istiyor.

Muhtar Mehmet Ali İri, “Sınıra yakın Çakıryiğit Mahallesi’nde yıllar önce sınırın yanında oluşan mera alanında hayvanlarımızı besliyorduk. Besiciler olarak özellikle bahar döneminde yem sıkıntısı çekiyoruz. Talebimiz, yıllar öncesinde olduğu gibi sınırın hemen yanındaki alanda hayvanlarımızı otlatabilmektir. Zaten sınırın yanında beton duvar çekili durumda. Duvarın ön tarafında, Türkiye bölümünde hayvanlarımızı otlatabilmek için yetkililerden izin istiyor, yardım bekliyoruz” ifadesinde bulundu.

Mera Sorununa Çözüm Bulunmasını İstiyoruz

Besici ve çobanlık yapan Mustafa Eminoğlu, “Talebimiz, tüm besiciler olarak mera sorunumuza çözüm bulunmasıdır. Sınırın hemen yanındaki duvarın ön tarafında oluşan mera alanında hayvanlarımızı otlatmak için yetkililerin izin vermesini rica ediyoruz. Besiciler olarak hayvanlarımızı otlatacak başka alanımız yok. Yem bulmakta zorlanıyoruz. Para ile satın aldığımız yemle beslediğimiz için de maliyetli oluyor. Mera sorunumuz devam ederse gelecekte bu hayvanlar tükenir yada da fiyatı artar. Bir koyun fiyatı bin lira yerine 5 bin liraya kadar yükselir. Sorumuza çözüm bulunması en büyük talebimizdir” sözlerine yer verdi.

Diğer güncel Reyhanlı haberleri için: Reyhanlı Haber
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER