Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"REYHANLI, GAZİ REYHANLI OLSUN !"

“REYHANLI, GAZİ REYHANLI OLSUN !”

 

 

 

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal TBMM de yaptığı konuşmada Reyhanlı ilcesine Gazi Unvanı verilmesini istedi.

Topal’ın konuşması şöyle:
“Öncelikle, Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, bir kez daha milletimizin başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Maalesef yaklaşık bir saat önce yine Reyhanlı’ya 2 roket düştü. Yine mezarlık kompleksi ve en çok etkilenen ilçelerden bir tanesi de Reyhanlı. Maalesef şu ana kadar 31 tane roket düştü. Yaralananlar var, acil şifalar diliyorum. Biz oradaydık ama dün itibarıyla Ankara’ya geldik. Orada şu anda mevcut olan Reyhanlı İlçe Başkanımız Fatih Turan, ilçe yönetimi hepsine geçmiş olsun diyorum. Tabii, biz oradayken Sayın Kaymakamımızı ziyaret ettik, Belediye Başkanımızı, emniyet güçlerimizi, güvenlik güçlerimizi, askerlerimizi. Bir kez daha kendilerine geçmiş olsun diyoruz; yüreğimiz, kalbimiz onlarla birlikte.

Biz şunu söylüyoruz: Hatay halkı Samandağ’dan Kırıkhan’a, Arsuz’dan Reyhanlı’ya bir bütündür, tek yürek, askerimizin yanında. Ama maalesef Sayın Bakan -gittiler- az önce bir buçuk saat Afrin’le ilgili konuşma yaptı. Bir buçuk saat boyunca Reyhanlı’nın “R”sini dile getirmedi.
Sayın Bakan, şu an Reyhanlı bizi izliyor, umarım kendilerinden bir özür dilersiniz. Konu Afrin olunca, yanı başında 31 tane roket düşüyor, insanlarımız yaralanıyor ama Sayın Bakan Reyhanlı’yla ilgili bir tek kelime etmiyor.
Şimdi, konu gazilikten açılmışken bir konu var. Hadi gelin, Sayın Bakan başta olmak üzere, Sayın AK PARTİ Grubu başta olmak üzere Reyhanlı’ya gazi unvanını verelim, buyurun, yarın da ben Meclise bu kanun teklifini dile getireceğim.
Şimdi, devlet yönetimi ciddiyet ister. Sürekli milliyetçilikten bahsediyorsunuz, sürekli millî birlik ve beraberlikten bahsediyorsunuz ama maalesef bir bakıyoruz… Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki: “Biz askerimizin yanındayız.” ama birileri rahatsız oluyor, AKP rahatsız oluyor, neden? Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekilleri askerlerimize dua ediyor, AK PARTİ Grubu rahatsız oluyor. Neden rahatsız oluyorsunuz? Şimdi, bugün aslında rahatsız olması gereken birileri varsa o da halktır, vatandaştır, Reyhanlı’dır, Kırıkhan’dır, Kilis’tir; her gün oraya sizin dış politikanızın yüzünden bombalar yağıyor. Biz şunu söyledik: “Biz her daim Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız.” 911 kilometre tapu gibi sağlam sınırımız vardı, delik deşik oldu; kimin politikası yüzünden? Orada Cumhurbaşkanı, Başbakan Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu muydu? Oslo’da görüşmeler yapılırken, hendekler açılırken “Kandırıldık.” diyen Kemal Kılıçdaroğlu muydu, sizler mi?
Şimdi, yine, FETÖ efendim, darbe yaptı, tamam, biz darbeye karşıyız, biz sizin yanınızdayız ama bu sefer efendim, yine hedef, yine eleştiri Cumhuriyet Halk Partisi. Ya, bari milletten korkmuyorsanız bari Allah’tan korkun Allah’tan, el vicdan, el insaf, el insaf!
Şimdi, ben kısaca bir geçmişi hatırlatmak istiyorum: Mavi Marmara’yı törenle uğurlayan siz, bir süre sonra giderken “Bize mi sordular?” diyen yine siz. “NATO’nun Libya’da ne işi var?” diyen siz, kısa bir süre sonra “NATO Libya’ya girmelidir.” diyen yine siz. “Rıza Sarraf hayırseverdir.” diyen siz, ertesi gün “ajan” diyen yine siz. “Fetullah Hoca Efendi” diyen siz, 15 Temmuz hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine zemin hazırlayan, devletin bütün kurumlarını onlara teslim eden yine siz. Terör örgütünü davul zurnayla karşılayan siz, “kandırıldık” diyen yine siz. “Kardeşim Esad” diyen siz, ertesi gün “katil Esad”, yeniden “kardeşim Esad” demek için çalışan yine siz.
Şimdi, değerli arkadaşlar, cumhuriyet tarihinde bu kadar zigzagların yaşandığı bir siyaset anlayışı, bir siyaset zihniyeti daha yaşanmadı.
Bakın, son olarak şunu söylemek istiyorum: Bizler komşularımızla barış içerisinde yaşamak istiyoruz. .
Bizler şunu söylüyoruz: Eğer gerçekten yeniden Türkiye ile Suriye arasındaki sınırı güvence altına almak istiyorsanız Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir komisyon oluşturacaksınız ve bu komisyon yeniden Suriye Devletiyle görüşme yapacak, iş ve güç birliği yapacak; oradaki terör ancak böyle temizlenir. Bir kez daha Hükûmeti uyarıyoruz, gelin bu komisyonu kuralım, bu görüşmeleri yapalım ve yeniden eskisi gibi 911 kilometrelik Suriye sınırımızı tapu gibi sağlam yapalım.
Yaralılara bir kez daha acil şifalar diliyorum, Reyhanlı halkına, Kırıkhan halkına, Kilis halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu arada gazi unvanını da unutmayalım.” diyerek sözlerini tamamladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER