Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelReyhanlı katliamı "Karanlık 11 mayıs "

Reyhanlı katliamı “Karanlık 11 mayıs “

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Siyasi Bilimler ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi Safiye Cemre Elver, 53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısını kaleme aldığı ’Karanlık 11 Mayıs’ kitabını çıkardı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Siyasi Bilimler ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi Safiye Cemre Elver, 53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısını kaleme aldığı ‘Karanlık 11 Mayıs’ kitabını çıkardı.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde doğup büyüyen Safiye Cemre Elver, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen terör saldırında hayatını kaybeden 53 kişi için ‘Karanlık 11 Mayıs’ adıyla kitap kaleme aldı. Elver, saldırının Hatay’a değil tüm Türkiye’ye yapıldığını belirterek terörün kimden ya da nereden gelirse gelsin lanetlenmesi gereken bir olgu olduğunu vurguladı.

Kitabını tüm şehitler için yazdığını belirten Elver, “Bizim terörü tedavi etmemiz lazım. Terörü tedavi etmemiz içinde öncelikle teröre doğru bir teşhis koymamız lazım. Doğru bir teşhis koymanın yolu da terörü doğru anlamak ve anlamlandırmaktan geçiyor. Ben inanıyorum ki, bu kitap teröre her zamankinden farklı yaklaştı. Bu kitapta duygu ve düşünceler sakınılmadan, genellikle kadınların duygu ve düşüncelerine ağırlık verilerek hazırlandı, Bizim mücadelemiz teröre mensup insanlar gibi bomba, silah, tüfekle değil bizim mücadelemiz kalemle verilen, düşüncelerimizle verilen yazdıklarımızla verilen bir mücadele ve ben bu mücadelede haklı olduğumuzu düşünüyorum. Haklı olduğumuz bu davada sonuna kadar gideceğimizi ve durmayacağımızın bilinmesini istiyorum. Bu kitap sadece 11 Mayıs’ta Reyhanlı’da hayatını kaybedenler için yazılmadı, bu kitap, Türkiye’mizdeki bütün şehitlerimize ithafen yazılmıştır. Çünkü terör kimden ve nereden gelirse gelsin sonuna kadar lanetlenmesi gereken bir olgudur” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER