Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberReyhanlı Ticaret ve sanayi odası Başkanı Zaroğlu:"Gümrük vergilerinin hasat döneminde düşürülmesine karşıyız.

Reyhanlı Ticaret ve sanayi odası Başkanı Zaroğlu:”Gümrük vergilerinin hasat döneminde düşürülmesine karşıyız.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu, ithalattaki gümrük vergilerinin hasat döneminde düşürülmesini istemediklerini söyledi

. Ülkemiz için çok önemli bir stratejik öneme sahip ihracat sektörünün lokomotifi tekstilin ham maddesi Pamuk Amik Ovası’nda ilk etapta kurak arazilerde pamuk hasadının kısa bir süra sonra başlayacağını pamuğun değerinden yana kaygılı olduklarını anlatan Zaroğlu, “Hasat sancılı başlıyor, pamuk üreticilerini korumak adına tarım ürünlerinde gümrük vergilerinin düşürülmesine ilişkin ithalata değil gümrük vergilerinin hasat döneminde düşürülmesine karşıyız. Bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını arzu ediyoruz” dedi.

Reyhanlı Ticaret ve sanayi odası Başkanı Zaroğlu:”Gümrük vergilerinin hasat döneminde düşürülmesine karşıyız.

Pamukta fiyatın düşmeye başladığını, bu nedenle de acil olarak gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Zaroğlu, pamuk destekleme priminin dört yoldan beri aynı bunun karşısında girdilerin aşırı şekilde artması üreticileri çaresiz bırakmaktadır.

Üretici adına gerekli önlemlerin alınmaması halinde gelecek sezonda pamuk ekecek üretici kalmayacağını sözlerine ekleyen Zaroğlu, şöyle konuştu:

“Son 10 yılda 14,8 milyar dolar döviz ödedik. Tedbir almazsak seneye pamuk üretecek üretici bulamayız. İhracatımızın en önemli sektörü tekstil de ciddi manada zarar görecektir. Amik ovasından, Çukurova’dan, Urfa Harran, Diyarbakır, Ege ve Antalya’daki tüm çiftçiler devletimizden acilen destek beklemektedir.”

2020 yılı Pamuk primi en az 1,5 TL olarak belirlenmeli ve hemen ilan edilmedir. Sübvansiyonlu krediler de dahil olmak üzere Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ve özel bankalara olan kredi borçları faizsiz olarak bir yıl ertelenmelidir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER