Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaReyhanlıReyhanlı'da Cemil Meriç Anısına Kitap Fuarı

Reyhanlı’da Cemil Meriç Anısına Kitap Fuarı

Reyhanlı Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan “1. Geleneksel Cemil Meriç Kitap Fuarı ve İmza Günleri” başladı. Reyhanlı Belediyesi hizmet binası önünde oluşturulan fuar, dün kitapseverlere kapılarını açtı. Fuar’ın, 7’den 70’e her kesimden ilgi görmesi bekleniyor.

Reyhanlı Kaymakamlığı, Reyhanlı Belediyesi, Reyhanlı Sanayi ve Ticaret Odası ve Mustafa Kemal Üniversitesi Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun katkılarıyla düzenlenen fuarda, merhum Cemil Meriç’in kızı Yazar Prof. Dr. Ümit Meriç ile Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz, Sinan Yağmur, Bekir Develi’nin aralarında olduğu toplanda 18 Yazar yer alacak. Bu yazarlar; Bayram Yıldızgil, Halit Yıldırım, Serdal Yeşilyurt, Nurdan Taydaş Çal, Sibel Ferik, Uğur Tuna, Mehmet Ali Arslan, Mehmet Bektaş, Metin Özmen, Maruf Özülkü, İsmet Erdal, İlker Öz, Ekrem Turgut, Zeki Yıldız olarak sıralandı.

Bölgenin en büyük kitap fuarından bir tanesi olma özelliğini taşıyan ve şiir dinletileri, panel ile söyleşilerin de yapıldığı fuarda, çok sayıda yayınevi de yer alacak. Kitapseverler, fuara katılan yazarlara, aldıkları kitapları da imzalatabilecek. Fuar, 19 Aralık Pazar günü akşam sona erecek. Bu arada, merhum Cemil Meriç’in 105. doğum günü sebebiyle, Reyhanlı Cemil Meriç Kültür Evi’nde 1. Geleneksel Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri programı yapılacak. Program, 12 Aralık Pazar günü saat 11:00’da başlayacak. Etkinlikler kapsamında çocuklar için animasyon gösterileri, şiir ve ney dinletisi ile sema gösterileri yapılacak.

“Olmazsa Olmazımız”

Teknolojik dönüşüme rağmen, kitapların insan hayatının olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Kitaplar, dünyaya farklı açıdan bakmamızı, meselelere farklı çözüm yolları bulmamızı sağlar. Ruhumuzu doyurur, zekamızı kibarlaştırır, düşüncelerimizi besler, hayal gücümüzü geliştirir. Reyhanlı’nın kültür hayatına büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu organizasyonda, rahmetli hemşerimiz Cemil Meriç anısına 1. Geleneksel Cemil Meriç Kitap Fuarı ve İmza Günleri programını hazırladık. Tüm vatandaşlarımızı, açacağımız fuar alanımıza bekliyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER