Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelReyhanlı'da "Dünya Vatandaşları Toplum ve Eğitim Merkezi" Açılıyor

Reyhanlı’da “Dünya Vatandaşları Toplum ve Eğitim Merkezi” Açılıyor


Reyhanlı´da 2 milyon 500 bin dolarlık maliyetle inşa edilecek Dünya Vatandaşları Toplum ve Eğitim Merkezi projesinin bilgiledirme toplantısı yapıldı.

Reyhanlı Belediyesinde yapılan toplantıda, Reyhanlı Belediyesi, Tayvan Büyükelçiliği ve Bilkent Üniversitesi işbirliği ile kentte yapılacak 2,5 milyon dolarlık yatırımla ilgili olarak bilgilendirme yapıldı. Merkezin mutaübakat zaptı, geçen mayıs ayında, Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter ile Bilkent Üniversitesinde, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanmıştı.
Reyhanlı Belediye Başkanı Çüter´in başkanlığında konuşan Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim üyesi Doç Dr. Chen-yu Chui, içerisinde, çok amaçlı salonlar, eğitim ve öğretim bölümleri de bulunacak olan ve çelik konstrüksiyondan yapılması planlanan kompleksin, belediyeye ait 8 bin metrekarelik alanın 4 bin 600 metrekarelik bölümüne 2,5 milyon dolar tutarında bina yapacaklarını söyledi. Binada, Türk ve Suriyelilerin eğitim öğretim göreceklerini anlatan Chui, “Amacımız, Reyhanlı halkı ile iç savaş nedeniyle ilçede yaşayan Suriyelilerin yararlanacağı, görecekleri eğitim ve öğretimle üreteceklerini gelire çevirmeleri ve birer meslek sahibi olmalarını sağlamak. Bu nedenle Tayvan´daki hayırseverlerin desteğini alarak Reyhanlı´ya yapacağımız yatırımla hem bir ilki gerçekleştireceğiz ve hem de ilçeyi kültür, turizm açısından cazip hale getireceğiz” dedi. Reyhanlı Belediye Başkanı Çüter de belediye olarak yer tahsisi yaptıklarını ve 150 bin TL destekle çok amaçlı yapılacak binada Türk ve Suriyelilerin meslek edineceklerini, üretim, pazarlama, gelir getirici eğitim ve öğretim göreceklerini ifade ederek, proje aşamasındaki tesisin en kısa sürede inşaatına başlanılacağını belirtti. Toplantıya Reyhanlı´daki iş adamları ve mimarlar ile belediye yetkilileri de katıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER