Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağRezerv alan sorunu giderek büyüyor

Rezerv alan sorunu giderek büyüyor

Türkiye İşçi Partisi Hatay İl Başkanı Hasan Yılmaz, rezerv alan konusunda Rantçı çözümler değil halkçı ve kapsayıcı çözümler istediklerini söyledi.

 Rezerv alanlarla ilgili TİP Hatay İl Başkanı Hasan Yılmaz,TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam, Samandağ Belediye Meclis Üyeleri Ferit Diker ve Emrah Gümüş ile ilçe yöneticilerinin yaptığı basın açıklamasında, “Bir süredir halkımızın gündeminde olan rezerv alan sorunu giderek büyüyen bir hal almaktadır. Tam olarak nasıl uygulanacağı belli olmayan rezerv alan yasası, birçok mülk sahibini kaygılı bir bekleyişe sokmuştur. 15 aylık süreç içerisinde Samandağ halkına tek bir konut teslim edemeyen devlet, 15 ay sonunda Samandağ halkına rezerv alan dayatmasıyla yeni bir mağduriyet yaratmıştır. Bu süre zarfında halkı sürece dahil etmeyen, halka ne isteğini sormayan bu anlayışı kabul etmiyoruz.” sözleri vurgulandı.

Türkiye İşçi Partisi Hatay İl Bakanı Hasan Yılmaz’ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Rantçı çözümler değil halkçı ve kapsayıcı çözümler istiyoruz.

Bir süredir halkımızın gündeminde olan rezerv alan sorunu giderek büyüyen bir hal almaktadır.  Tam olarak nasıl uygulanacağı belli olmayan rezerv alan yasası , birçok mülk sahibini kaygılı bir bekleyişe sokmuştur  . 15 aylık süreç içerisinde Samandağ halkına tek bir konut teslim edemeyen Devlet 15 ay sonunda Samandağ halkına rezerv alan dayatmasıyla yeni bir mağduriyet yaratmıştır. Bu süre zarfında halkı sürece dahil etmeyen, halka ne isteğini sormayan bu anlayışı kabul etmiyoruz.

Deprem sürecinin zorlu etkileri devam ederken iktidar sözcülerinin rezerv alan uygulamasının gerçekleşeceğine yönelik ısrarlı tavrı, Samandağ halkına mülksüzleştirme dışında hiçbir şey sunmamaktadır

Depremde canlarını yitirmiş, yılların birikimi sonucu elde edilmiş mülklerini yitirme kaygısı içindeki ilçe halkının kaygıları giderilmelidir

Bakan yardımcısın da katıldığı bir toplantıda halkın rezerv alanı anlamak ve kaygılarını gidermek adına sorduğu soruları “O iş kolay” diyerek geçiştirilen, sadece iktidar ve sermaye gruplarının dayatmacı yaklaşımı kabul edilemez.

Bakanlık, rezerv alan uygulamasının yasalarını yine afet bölgesi bahanesi ile rantçılara ve talan odaklarının çıkarlarına göre dizayn ettiğini açıkça göstermektedir.

Bu haliyle, halkın çıkarlarını gözetmeyen; Samandağ halkına insan eliyle bir depremi daha yaşatacak rezerv alan uygulamasına karşıyız!

Samandağ halkının yaşam biçimi, kültürel dokusu göz önüne alınarak, Samandağ’ın yeniden inşaası için kamucu, halkçı, katılımcı, şeffaf bir yürütme gerekliliğini savunuyor, Samandağ halkı ile birlikte sürecin hem yön vereni ve öznesi olacağımızı kamuoyuna bildiririz. “

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER