Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlıkRiskli Gebelikte Takip Neden Önemli?

Riskli Gebelikte Takip Neden Önemli?

Gebelik takibinin, her gebelik süreci için önem arz ettiğini ifade eden İskenderun Palmiye Hastanesi Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Selahattin Mısırlıoğlu, özellikle riskli gebeliklerde, anne adayının oluşabilecek risklerin farkında olması ve bu sürecin sık aralıklarla takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Op. Dr. Mısırlıoğlu, “Gebelik, normal ve doğal bir süreçtir. Bazı durumlarda gebe kalmadan önce anne adayının vücudunda bulunan hastalıklar (annenin mevcut hastalıkları) veya hamilelikten dolayı sonradan gebelik döneminde ortaya çıkan sorunlar, çeşitli risklerin ortaya çıkmasına yol açar. Böyle gebeliklere, riskli gebelik veya yüksek riskli gebelik denir. Riskli ve yüksek riskli gebelikler, mutlaka bir riskli gebelik uzmanı (perinatolog) tarafından takip edilmelidir” açıklamasında bulundu.

 

Yüksek Riskli Gebelikte Risk Faktörleri Nelerdir?

Gebelikte yüksek risk içeren temel nedenlerden söz eden Op. Dr. Selahattin Mısırlıoğlu, “Anne adayının yaşı, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, karaciğer hastalıkları, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları anne adayının geçiş gebelik öyküsü gibi nedenler riskli gebelik ihtimalini arttırabilir” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER