Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelRomanya’da ‘Aktif Vatandaşlık’ projesi

Romanya’da ‘Aktif Vatandaşlık’ projesi

Belen Kaymakamlığı’nın da ortağında, Romanya CPDIS Derneğinin ev sahipliğinde beş ülkeden 45 katılımcı Erasmus+ Gençlik Değişimi “ActivE+ Youth” projesi kapsamında Romanya’da bir araya geldi.

Bulgaristan, Çekya, Estonya, Yunanistan ve Türkiye’den katılımcılar 15-25 Şubat 2019 tarihleri arasında Romanya’nın Horezu şehrinde ki buluşmaya Belen Kaymakamlığı’nı temsilen 7 katılımcının yer aldı.

Belen’den katılımcılar, proje kapsamında; yöresel kültürü tanıtma ve diğer ülkelerin kültürlerini keşfetme, kişisel gelişimleri yükseltme, verilen eğitimler doğrultusunda sosyal ve toplumsal hayatta, nasıl daha aktif olunabileceği konusunda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Proje Koordinatörü Yeliz Sevim katılımcıların, Horezu Gençlik Merkezine ziyaret yapıldığını belirterek “Yürütülen el becerilerini, dans yeteneklerini izlemek suretiyle, kendilerini sosyal olarak geliştirme, Belediye Başkanını ziyaret ederek aktif vatandaşlık konusu üzerinde fikir alışverişi yapma imkanı bulundu. Burada, diğer ülkelerin katılımcıları ile birlikte sergilenen Romanya’ya özgü brasoveanca geleneksel dans gösterisi ve Türkiye’ye özgü damat halayı ile geleneksel dans gösterilerine yerel halktan da yoğun ilgi görüldü” diye konuştu.

Kültürel faaliyet kapsamında Romanya’nın Sibiu kentine gerçekleştirilen gezide katılımcıların farklı gruplarla eğlenceli vakit geçirerek şehri keşfetmesine imkan verildiğini de aktaran Yeliz Sevim

“Sergilenen Türk Gecesi ile katılımcıların Türk mutfağına olan hayranlığı bir kez daha gözler önüne serildi. Standımız; yaprak sarması, biberli ekmek, kısır, peynirli poğaça, peynir çeşitleri, sürk, karışık çerez, tatlılarımızdan baklava, pişmaniye, cezeriye, Yayladağı lokumu, içeceklerden boza, şalgam, çay, Türk kahvesi, elişi ürünlerinden lif, eşarp ve patikler ile har sabunundan oluştu. Ayrıca yöresel danslarımız ve kına gecesi gösterisi de etkinliğe renk kattı” dedi.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın ise proje katılımcılarının, eğitimleri sonunda Avrupa ülkelerinde de geçerliliği olan Youthpass sertifikalarını alarak hayatlarında iz bırakacak bir anıya sahip oldukları için Kaymakamlık olarak gurur duyduğunu söyledi.

Farklı Erasmus+ projeleriyle öğrenci ve öğretmenlerin kişisel ve mesleki hayatlarına katkıda bulunmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Kaymakam Baskın, emeği geçen Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER