Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayRomanya'da Hatay Lezzetleri Tanıtıldı

Romanya’da Hatay Lezzetleri Tanıtıldı

Avrupa’nın ortasında “Hatay lezzetleri” tanıtımı yapıldı. Etkinlik Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleşti ve Romanya başbakanı ile cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan da katıldı, Organizasyon ev sahibi büyükelçi de Hataylı olunca etkinlik görkemli geçti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te Hatay lezzetleri tanıtıldı.
Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, eski Romanya Başbakanı Victor Ponta, yabancı misyon şefleri, bürokratlar, vatandaşlar ve gazeteciler katıldı.
Hataylı hemşerimiz olan Türkiye’nin Bükreş büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan,şunları anlattı:
“Hatay mutfağı benim için çok özel.Ben zaten Hataylıyım ve bu yemeklerle büyüdüm. her kesimden insanın burada mutlu bir şekilde bir arada yaşamakta ve Hatay yemeklerimiz de bu zenginliği yansıtmaktadır”
Hataylı büyükelçi ALTAN,sosyal medyada da olayı :”Hataylı olunca “Turkish Cuisine” Hatay mutfağı konseptimize devam edelim dedik. Romen misafirlerimize Türk müziği eşliğinde ülkemizin eşsiz lezzetlerini tanıttık. Bir de çiğ köfte yaptık” şeklinde paylaştı
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER