Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaRotary Kulüplerinden Ata kolejine destek

Rotary Kulüplerinden Ata kolejine destek

Antakya’nın köklü okulu Ata Koleji, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası yaşanan büyük yıkımın ardından prefabrik bir yapıda eğitim vermeye devam ediyor.

Deprem sonrası öğrencilere umut ışığı olmak isteyen Ankara Uluslararası, Wien West, Bonn Int’l ve Reinbach Rotary Kulüpleri, Şefika Kutluer’in yardım konserlerinde toplanan bağışlarla birlikte “Ata Koleji Bilim Atölyesi Kurma Projesi”ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında, Ata Koleji öğrencileri için bir konteyner içinde bilim atölyesi kuruldu. İhtiyaç duyulan tüm materyaller ve diğer gereksinimler sağlanarak, öğrencilerin bilimle buluşması sağlandı. Ankara Uluslararası Rotary Kulübü Başkanı Refik Kutluer, “Ata Koleji öğrencilerini mutlu görmek ve harika ifadelerini duymak bizleri de çok mutlu etmekte,” dedi.
Refik Kutluer, Türkiye’deki 6 Şubat depremleri sonrası tamamen yıkılan Ata Koleji’ne yardım için 2 Alman ve 1 Avusturya Rotary Kulübü üyelerini de ikna ederek bu projeyi başlattıklarını belirtti. Dünyaca ünlü flüt solisti ve Unicef İyi Niyet Elçisi Şefika Kutluer de verdiği yardım konserleriyle projenin tamamlanmasına önemli katkılarda bulundu.
Ankara International, Wien West, Bonn Int’l ve Reinbach Rotary Kulüpleri ile Şefika Kutluer, yardım konserlerinde toplanan destekler ve kulüplerin bağışlarıyla Ata Koleji’nin önemli bir ihtiyacını karşıladı.
Bilim sınıfının açılış töreni, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştirildi. Tören, 19 Mayıs Pazar günü saat 13:00’te Antakya Ata Koleji’nde Vakıf Başkanı Cem Tosyalı, Ata Koleji öğretmenleri, öğrencileri, Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı İlkay Çinçin ve kulüp üyelerinin katılımıyla yapıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER