Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelRTÜK'ten Habercilere Uyarı: "Siyanür Haberlerinde Dikkat"

RTÜK’ten Habercilere Uyarı: “Siyanür Haberlerinde Dikkat”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, son dönemlerde siyanür ile edilen toplu intihar haberlerine dikkat çekti. Şahin, habercileri bu tarz intihar haberlerini yaparken bir kez daha uyardığını belirtti.

Siyanürle Edilen Toplu İntihar Haberleri RTÜK Radarında

siyanür ile edilen toplu intiharlara yönelik açıklamada bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır” ifadesini kaydetti.

RTÜK, İstanbul ve Antalya’da Yaşanan Toplu İntihar Haberlerini Hedef Aldı

İstanbul ve Antalya’da yaşanan toplu intihar haberlerini hedef alan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, resmi Twitter hesabı üzerinden İstanbul’da bir evde biri çocuk 3 kişinin siyanürle intihar etmesi olayını değerlendirdi.

Habercilere yönelik bir kez daha uyarıda bulunan Şahin, “Haberci dostlarımıza tekraren bir hatırlatmayı zaruri görüyorum. İntihar vakalarını haberleştirirken, nelere sebep olabileceğimizi unutmayalım. Daha önce bu konuda uyarılarımızı yaptık. Toplum sağlığına zarar veren habercilik tarzını terk etmek zorundayız. Haberde bu tarz eylemleri çözüm yöntemi gibi gösteren, öven, haklı veya meşru gösteren ifadeler kullanmayınız. RTÜK olarak, bahse konu haberleri yakın takibe aldık. Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır” sözlerini bildirdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER