Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberRuh sağlığı merkezinden Dünya ruh sağlığı günü etkinliği…

Ruh sağlığı merkezinden Dünya ruh sağlığı günü etkinliği…

İskenderun Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, sağlık hizmeti alan vatandaşlarla birlikte ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’ dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün oluşturduğu iki merkezden biri olan İskenderun Devlet Hastanesi bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde sorumlu Hekimi Dr. Mehtap Bican ile ekibiyle birlikte sağlık hizmeti alan 458 vatandaşın tedavi süreci takip ediliyor.

İskenderun Devlet Hastanesi TRSM (Toplum Ruh Sağlığı) sorumlu Hekimi Dr. Mehtap Bican, Sosyal Hizmetler Uzmanı Gönül Gökpınar ve diğer ekipleriyle birlikte bu yıl da ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’ etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak kutlandığını anımsatan Dr. Mehtap Bican “Halkın ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda aydınlatılmasına hizmet etmek üzere oluşturulan bu özel günde ruh sağlığının insan yaşamındaki önemi temel alınmıştır. Toplumla yeterince ilişki kuramayan yaşamlarını sürdürecek sosyal beceri ve mesleki uğraşılardan yoksun kalan ruh sağlığı hastalarının tedavi takip ve sosyal yaşam ve beceri etkinlikleri düzenledik. Daha sağlıklı bir yaşam toplumla olabildiğince kaynaşmış, kabul görmüş, damgalama ve sosyal dışlanmanın olmadığı sosyal yaşamda yer almaya başlamalarını cesaretlendirici toplum temelli destek ve çalışmaları uygulamanın önemi büyük anlam ifade etmektedir” diye konuştu.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kutlama çalışmalarının büyük bir istek, emekle hastaların ve ilgili ruh sağlığı çalışanlarının katılımı ile düzenlendiğine değinen Dr. Bican “Ruh sağlığı hastalarının ve iş uğraş hocalarımızın emekleri ile ortaya çıkan ürünlerin İskenderun devlet hastanesi A blok katında düzenlenen sergilendi. Hastane ziyaretçilerinin de yoğun ilgisini çekti. Ayrıca Başhekimiz Dr. Veysel Yıldırım, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Zübeyde Akkuş, diğer idari sorumlular ile ruh sağlığı merkezi çalışanları düzenlenen etkinliklere ilgi gösterdi. Ayrıca Ruh sağlığı haftası kapsamında İskenderun Belediyesi 5 nolu sosyal tesiste kahvaltı organizasyonu gerçekleştirildik. Merkezimizden sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızla Dörtyol’daki Atatürk’ün Evi İlk Kurşun Müzesini ziyaret ettik. Burada da çok güzel vakit geçirildiler” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER