Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunRum Ortodoks Kilisesine güçlendirme

Rum Ortodoks Kilisesine güçlendirme

 İskenderun ilçesinde ağır hasar alan 153 yıllık Rum Ortodoks Kilisesinde tadilat ve güçlendirme için iki çan kulesi bulunduğu yerden sökülerek vinç yardımıyla indirildi.

 

1870’li yıllarda Sultan Abdulaziz döneminde Bir Rus mimarın Katedral şekilde inşa ettiği Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi, deprem sonrası Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun kararı ile güçlendirme ve restorasyon ile yeniden ayağa kaldırma kararı alındı.

İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, tarihi yapının dışarıdan hasar gören yerleri güçlendirme yapılacağını belirterek, “Kilisemiz Kültür varlıkları Koruma kurulunun izniyle risk teşkil eden çan kulelerinin sökülme kararı alındı. Risk teşkil eden 2 adet çan kulesini de söküyoruz. Çünkü devrilme tehlikesi söz konusu. Buradaki teknik ekip inşaat mühendisi ve müteahhit firmamızla birlikte bu sökülme işlemini yerine getiriyoruz. Kültür Turizm Bakanlığının destekleriyle anıtsal ve kültürel olarak burasıda restorasyon projesi ile tekrar eski haline gelmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER