Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayRusya'dan Türk Narı ve Biberine Yasak

Rusya’dan Türk Narı ve Biberine Yasak

Türkiye’den ihraç edilen nar ve biber, Rusya’ya sokulmuyor.

Rusya, Türkiye’den giden nar ve biberin ülkesine girişini yasakladı. Rusya’da kullanımı yasak olan tarım ilaçları da dahil olmak üzere, pestisit kalıntılarına rastlandığı gerekçesiyle, Türkiye menşeili taze nar ve biber ürünlerinin Rusya’ya girişine yasak konulduğu bildirildi. Gümrük birimlerine gönderilen yazıda, Türk ürünlerinde “birden fazla kere” ihlale rastlandığına dikkat çekildi.

Rusya’nın tüketici hakları ve kamu sağlığı denetim ajansı Rospotrebnadzor, Türkiye menşeili taze nar ve biber ürünlerinin ülkeye girişine yasak getirdi. Ajanstan gümrük birimlerine gönderilen yazıda, Türk ürünlerinde “birden fazla kere” ihlale rastlandığına dikkat çekildi.

Ürünlerde, Rusya’da kullanımı yasak olan tarım ilaçları da dahil olmak üzere, pestisit kalıntılarına rastlandığı belirtilirken, alınan karara göre, 17 Kasım 2021 tarihinden itibaren Türkiye’den gönderilen nar ve biberlerin Rus gümrüklerinden girişine izin verilmiyor.

Rusya, Türkiye’den nar ve biber ithalatını, en son 2015 yılındaki uçak krizini takip eden aylarda yasaklamıştı. Rusya’nın bu kararından en çok etkilenecek illerden birisinin, özellikle biber ihracatı nedeniyle Hatay olacağı ifade ediliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER