Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySağlık Çalışanları Daha İyi Çalışma Koşulları İçin İş Bıraktı

Sağlık Çalışanları Daha İyi Çalışma Koşulları İçin İş Bıraktı

Türk Tabipleri Birliğinin Türkiye genelinde özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başlattığı bir günlük iş bırakma eylemi kapsamında Hatay’da bazı doktorlar, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Hatay’da çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapan hekimler iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bazı doktorlar, hastanenin poliklinik girişinde toplandı. Hatay’da hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde çalışan bazı doktorlar iş bırakma eylemi yaptı. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen hekimler adına basın açıklaması yapan Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik, emekleri hakları, sağlıkları ve gelecekleri için bugün ve yarın grevde olacaklarını söyledi. Nazik, 14 Mart Tıp Bayramı’nı bayram tadında geçirmeleri gerekirken, hakları için mücadele ettiklerini belirtti. Sağlığın bir ekip işi olduğunu ifade eden Nazik, şunları kaydetti:

“Yaşama adanmış bir mesleğin onurlu mensupları olarak hakkımızın gasp edilmesine kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretlerine karşı ‘Sağlıklı bir gelecek ellerimizde, emek bizim söz bizim’ diyerek mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu haklı ve onurlu mücadelemizde bütün hastalarımızın, toplumun desteğini bekliyoruz. Sağlığımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz.” Basın açıklamasına Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da katılarak doktorlara destek verdi.

SES Hatay Şube Eş Başkanı Meryem Avcı da, sosyal hizmet alanını, gerek neoliberal dönüşümün en acımasız etkilerini yaşadıkları ekonomik kriz ortamında ve gerekse de pandemi süresince artan yoksulluk koşullarında, giderek sorunlu bir alan haline geldiğini ileri sürdü. Siyasal iktidarın; Kamu personel/ücret rejiminde izlediği kuralsız, keyfi tutuma ek olarak giderek artan ve derinleşen sosyal sorunlara gerçekçi sosyal politika geliştirmeyerek, yeterli kaynak ayırmadığına dikkat çeken Avcı,

“Biz sosyal hizmet emekçilerinin emek sömürüsünü artırdığı gibi insan haklarına aykırı bir çalışma düzeni de yaratmıştır. Yaratılan bu düzen, biz sosyal hizmet emekçilerinin çalışma koşullarını tahrip ederek onarılması güç yaralar açmıştır. Sosyal hizmet emekçilerinin tamamına eşit ücretsiz, nitelikli ve anadilinde hizmet sunan kreşler açılmasını; Sosyal hizmet emekçilerinin sosyal incelemeler ve evde hizmet verilmesi gereken durumlar başta olmak üzere, iş sağlığı ve güvenliklerinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor, Dünya Sosyal Hizmet Gününüzü kutluyoruz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER