Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSağlık için tansiyonunuzu ölçtürün

Sağlık için tansiyonunuzu ölçtürün


Hatay İl Sağlık Müdür Vekili Ümit Mutlu Tiryaki, ‘17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü’ dolayısı ile yaptığı açıklamada, “Sağlıklı kalmak için tansiyonunuzu ölçtürün” dedi.
Tiryaki, yaptığı açıklamada , “Yüksek tansiyonun” en sık rastlanan belirtileri hakkında bilgi verdi.
Baş dönmesi, baş ağrısı, kalp ağrısı, kulak çınlaması, nefes darlığı, çift veya bulanık görme, burun kanamaları, düzensiz kalp atışlarının yüksek tansiyon belirtileri olduğunu ifade eden Tiryaki, şöyle devam etti:
“Yüksek tansiyonun birden fazla nedeni olabilir. Bu nedenler kalıtım, cinsiyet, şeker hastalığı, şişmanlık, sigara ve alkol kullanımı, stres, yetersiz fiziksel aktivite, aşırı tuz kullanımı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve yaşlılıktır. Bazen bir hastalığa bağlı olarak görüldüğü gibi gebelikte de tansiyon yüksekliği gelişebilir.
Yetişkin ve hasta bireylerde görüldüğü gibi çocuklarda da yüksek tansiyon görülebilir. Çocuklarda yüksek tansiyonun birçok nedeni olabilir. Üç yaşından itibaren tüm muayenelerinde çocukların tansiyonunu ölçtürünüz.
Yüksek tansiyon kontrol altına alınmazsa inme, kalp krizi, kalp hastalığı, böbrek yetmezliği, bilinç bozukluğu, körlük ve damarlarda anevrizma oluşmasına neden olmaktadır.
Hipertansiyonun gelişiminin önlenmesi için tütün ve alkol kullanılmaması, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, tuz tüketiminin azaltılması, fazla kilo veya şişmanlık varsa kilo verilmesi yüksek tansiyonun kontrol altına alınması için yeterli olabilir. Eğer yeterli olmazsa hekim kontrolünde ilaç başlanabilir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER