Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySağlıkçılar Tek Çatı Altında Toplandı

Sağlıkçılar Tek Çatı Altında Toplandı

Hatay’da sağlık hizmeti veren özel kuruluşlar dernekleşerek tek çatı altında toplandı.

Hatay Özel Sağlık Kuruluşları Derneği adı altında birleşen özel sağlık kuruluşları, kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi

Toplantıda konuşan Hatay Özel Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Fazıl Altınay, özel hastanelerin sadece hastalara şifa kaynağı değil ödenen sigorta stopaj ve vergilerle, ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağlandığını söyledi.

Yaşanan pandemi sürecinde de birçok özel sağlık kuruluşunun iflas ettiğini bazılarının da iflasın eşiğinden döndüğünü kaydeden Altınay, “Kamu yararı gözeterek hizmet üreten hastanelerimiz, çok büyük sıkıntılar içinde var olma ve ayakta kalma savaşı veriyor. Bir yandan artan enflasyon baskısı, kullandığımız cihaz ve sarf malzemelerinin büyük ölçüde dövize endeksli olması, öte yandan artan işçilik maliyetleri, hastaneleri ciddi ekonomik dar boğaza sürüklemiştir. Bunun sonucu olarak ülke genelinde olduğu gibi, bölgemizde de maalesef hastane ve tıp merkezlerinde iflas ve kapanmalar meydana gelmiştir.” dedi.

Sağlıkta şiddetinde bir an önce son bulması gerektiğinin altını çizen Altınay, sorunların çözülmesi ve kamuoyuyla paylaşılması adına derneği faaliyete geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Yeni kurulan Hatay Özel Sağlık Kuruluşları Derneği’nin başkanlığını Fazıl Altınay yaparken, yardımcılığını Levent Kuruz, saymanlığını Ahmet Ahraz, sekreterliğini Ozan Güngör ve asil üyeliğini Hanifi Yılmaz yapacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER