Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSağlıkçıların Öldürülmesine Tepki!

Sağlıkçıların Öldürülmesine Tepki!

Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli SES (Sağlık Emekçileri Sendikası) Temsilcisi erkek hemşire Eyüp Ergen’in öldürülmesine İskenderun’da SES üyeleri tepki gösterdi. 

İskenderun Devlet hastanesi Bahçesinde SES üyelerinin bir araya gelerek düzenledikleri toplantı ile Cizre’deki sağlıkçı cinayetiyle ilgili basın açıklaması yapıldı.

SES İskenderun Temsilcisi Eş Başkanı Hülya Cengiz, artık sözün bittiği yerde bulunduklarını ifade ederek “Cizre Devlet hastanesinde görevli Sağlık emekçisi hemşire Eyüp Ergen 27 Ağustos tarihinde nöbetinden çıkıp, evine giderken kafasına isabet eden kurşuna bağlı olarak hayatını kaybetti. Ergen halkımıza gece gündüz sağlık hizmeti veren, mesleğini seven, fedakârca çalışan ve hayati tehlikede olan binlerce salık emekçisinden biriydi” dedi.

Eyüp Ergen’in ölümünü vurgu yapan SES İskenderun Temsilcisi Eş Başkanı Hülya Cengiz, “Savaşı en önemli sorunu, halk sağlığı sorunudur. Bölgede yaşanan savaşla ölümler tarifsiz acılara yol açıyor ve doğa yıkımlarına sebep oluyor. Çatışmaların yaşandığı yerlerde hastaneler abluka altına alınıyor. Sağlık merkezleri basılıyor. Sağlık hizmetleri de sunulamaz durumda. Yaşatırken öldürülmek istemiyoruz” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER