Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunSağlıksız Çevre Sorunu Giderilmelidir!

Sağlıksız Çevre Sorunu Giderilmelidir!

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, ilçede son günlerde pis kokular yayıldığını, halkın bundan rahatsız olduğu gibi, bu durumun sağlık riski taşıdığını da savundu.

Basın toplantısı düzenleyen Kara, herkesi işbirliğine çağırdı ve ekledi; “Son günlerde; İsmet İnönü, Şekere, Mustafa Kemal Mahalleleri, Numune olmak üzere civar bir çok mahalleyi ve Şahin Tepesi ile Siteleri yakından ilgilendiren, ağır, genzi yakan, rahatsız edici bir çöp kokusu ile ilgili halkın yoğun ve haklı şikayetleri, hem kamuoyunda hem de birebir de şikayetlere konu almaktadır. Sorun, özellikle halk sağlığı açısından önemli olup, söz konusu mahalle muhtarlarının da girişimleriyle çözülmeye çalışılmakta, gerekli istişareler yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

İlimizin, siyasi partilerine dikkat çeken Başkan Kara; ”Saygıdeğer Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Mülki İdare Amirleri, yılın belirli dönemlerinde yaşadığımız bu soruna kalıcı bir çözüm üretme konusunda işbirliği yapmalıdır. Tekrar ifade ediyoruz ki, Anayasa’nın 56. Maddesi, ‘herkesin, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu’ ifade eder. Ayrıca, ‘çevreyi geliştirmenin, çevre sağlığını korumanın ve çevre kirlenmesini önlemenin de devletin ve vatandaşın ödevidir.” ifadelerini kullandı.

Bu ilkeden hareketle, yaşam alanlarımızı yakından ilgilendiren sağlık çevre sorununun çözülmesini bir an önce istiyoruz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER