Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSağlıkta Alarm! Aç Kapa Yapacaklar

Sağlıkta Alarm! Aç Kapa Yapacaklar

Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Hatay Tabip Odası, son 4 günde 13 sağlık çalışanının kovide kurban gittiğini kaydederek, “Sağlık çalışanları tükendikçe, karanlık çöküyor. Sağlık çalışanlarına ışığınla destek ver” mesajı verdi, kovid hastalığından ölümlerin meslek hastalığı ölümü sayılmasını istedi.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik imzalı açıklama şöyle:

“Salgın, tüm yıkıcı etkisi ile devam ediyor. Salgının başladığı andan itibaren, tüm özverimizle mesleğimizin gereklerini yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Ancak salgına karşı yeterli önlem alınmaması, etkili bir mücadele yürütülmemesi ve salgınla mücadelenin yalnızca sağlık kurumlarında yapılması nedeniyle, sağlık çalışanları tükendi. Her gün, birden çok sağlık çalışanını Kovid-19 nedeniyle kaybediyoruz. Sağlık çalışanları tükendiğinde, toplumu korumak olanaksız hale gelir ve tüm toplumun üzerine karanlık çöker.

Şu ana kadar Kovid-19’dan vefat eden sağlık çalışanı sayısı 133. Şu anda belki de çok daha fazlası, ‘Hayat Eve Sığar’ derken, evlerine bir daha gidemeyecek olanların, yani fedakar, kahramanların sayısı. Bu insanlar, meslekleri yüzünden vefat ettiler. Kovid-19 salgınından kaçmadıkları için değil, bizzat canları pahasına en ön safta savaşarak, sizler ve bizler yaşayalım diye öldüler. Bu toplumun, sağlık çalışanlarına sorumluluğu var.

Bunun için Türk Tabipleri Birliği ve Hatay Tabip Odası, Kovid-19’un tüm sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesini talep ediyor. Toplumun diğer kesimlerine göre, sağlık çalışanlarının 10-14 kat daha fazla etkilendikleri bilimsel bir gerçekken, Kovid-19 nasıl meslek hastalığı olmaz?

Karanlıkları aydınlıklara çevirmek ve sesimizi salgını yönetme sorumluluğu olanlara duyurmak için tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı, 11-15 Kasım 2020 tarihleri arasında, her gün 21:00’da 1 dakika süreyle ışıklarını açıp kapatarak sağlık çalışanlarına destek olmaya bekliyoruz. Aç-kapa, aç-kapa, sağlık çalışanına ses ver Türkiye!”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER