Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSağlıkta ‘örnek proje!’

Sağlıkta ‘örnek proje!’

HABER MERKEZİ
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü “Gönüllü Genç Sağlık Liderleri Projesi” ile sağlık alanında öncü olmaya devam ediyor.
Sağlık Bakanlığı’nın misyonu, ‘’İnsan merkezli yaklaşımla birey ve toplum sağlığını en üst düzeyde korumak, sağlık sorunlarına zamanında, uygun ve etkili çözümler sunmaktır.’’ Bu misyon doğrultusunda Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Türkiye’de bir ilk olarak ‘’Gönüllü Genç Sağlık Liderleri Projesi’’ geliştirilmiştir. Nisan 2016’da Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı 6 ilçedeki Toplum Sağlığı Merkezlerinin desteği ile pilot çalışma başlatılmış, Aralık 2016 tarihinde ise Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bayram Kerkez arasında imzalanan protokol doğrultusunda iki kurum projeyi sahiplenerek projenin yürütülmesinde eş sorumluluk almışlardır.
Proje hazırlık aşamasında DOĞAKA’dan teknik destek alınarak gönüllü gençlere sağlık danışmanlığı yapacak ve eğitimlerini üstlenecek kurumlarımızda görevli olan sağlık personelleri (Sosyal Hizmet Uzmanları, Psikolog, Doktor, Sosyolog, Hemşire ve diğer sağlık personeli) ‘Uygulamalı Sağlık Liderliği Eğitici Eğitimi’ almıştır. Sonraki süreçte de Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile irtibata geçilerek projeye ortak olmaları sağlanmıştır. Böylelikle kurumlar arası güçlü bir işbirliği oluşturulmuştur.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER