Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSağlıkta Şiddet Ölümdür…

Sağlıkta Şiddet Ölümdür…

Hatay Tabip Odası, bir açıklama yaparak, önceki gün Şanlıurfa’da Üniversite Hastanesi’nde asistan doktora yönelik fiziki saldırıyı kınadı ve sağlıkta şiddetin ölüm anlamı taşıdığının altını çizdi. Hatay Tabip Odası Yönetimi adına Başkan Dr. Cengiz Haksöz, doktorlara yönelik saldırıyla ilgili şunları kaydetti:
“17.07.2018 tarihinde saat 22:35 civarında, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çocuk acil servisinde pediatri asistanı olarak görev yapan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, bir hasta yakını tarafından acil serviste görevi başındayken, ismi açıklanmayan bir hasta yakını tarafından başına kaldırım taşıyla vurulmak suretiyle ağır yaralanmıştır. Olay sonrası acilen ameliyata alınan doktor arkadaşımızın hayati tehlikesi mevcut olup, halen yoğun bakımda takip edilmektedir.
Öncelikle, meslektaşımıza acil şifalar diliyor, biran önce iyileşmesini umuyor, bu hain saldırıyı gerçekleştiren failin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Sağlık çalışanları bu acı haber üzerine dün sosyal medyada seslerini duyurabilmek adına ‘artık yeter’ diyerek bir kamuoyu yaratmaya ve Sağlık Bakanlığı’na seslerini duyurmaya çalışmıştır. Evet, artık yeter! Sağlık Bakanlığı ve TBMM’ne buradan sesleniyoruz… Sağlıkta şiddeti önleyici, caydırıcı yasaların ivedilikle biran önce hazırlanmasını talep ediyoruz. Yeni Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’dan sağlığın iyileştirilmesi adına elbette birçok talebimiz var, ancak en önemlisi can güvenliğimizdir. Saldırı, şiddet, küfür, hakaret ve ölüm ile yüz yüze gelen sağlık çalışanlarının nitelikli sağlık hizmeti verebilmesi mümkün değildir. ‘Önce zarar verme’ ile mezun olup, ‘önce zarar görme’ diyoruz artık. Sağlıkta şiddet ölüm demektir. Artık yeter

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER