Perşembe, Mayıs 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySağlıkta Şiddet Yasası Çıkarılmalıdır!

Sağlıkta Şiddet Yasası Çıkarılmalıdır!

Sağlık emekçileri, Esenyurt Devlet Hastanesinde çalışan güvenlik görevlisinin görevi başında öldürülmesine tepki göstererek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı önlem almaya çağırdılar.

Hatay Tabip Odası, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Aile Hekimleri Derneği, Genel Sağlık İş İl Temsilciliği, Optisyenler Odası, SES Hatay Şubesi Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında bütün hekimler adına konuşan Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz ‘Emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz’ diyerek Sağlık Bakanı Dr. Fahretin Koca’ya seslendi.

Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere yıllardan beri Türk Tabipleri Birliği, Hatay Tabip Odası ve ortak sağlık meslek kuruluşlarıyla beraber yoğun bir mücadele yürüttük, yürütüyoruz. ‘Emek Bizim Söz Bizim’ diyerek sürdürdüğümüz mücadelemizde hekimler ve sağlık çalışanları olarak insani koşullarda çalışmayı, özlük haklarımızı, emeklerimizin karşılığını almayı istiyoruz. Hastalarımıza nitelikli sağlık hizmeti vermeyi, yaşamayı ve yaşatmayı istiyoruz. Bunun için güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamına ihtiyacımız var. Sayın Fahrettin Koca, Sağlıkta dönüşümün başladığı 2003 yılından bu yana, bu dönüşümün sağlıkta ölüm olduğunu onlarca defa söyledik, haykırdık. Sağlıkta şiddete engel olun dedik, sesimizi duymak istemediniz..”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER