Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberSağlıkta şiddeti Hak etmiyoruz ve kabul etmiyoruz

Sağlıkta şiddeti Hak etmiyoruz ve kabul etmiyoruz

 

Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli Dişhekimi Hamdi Gören’in 18 yaşındaki bir hastası tarafından bıçakla yaralanmasını derin bir üzüntü ve endişeyle öğrendiklerini söyledi.


Seyfettin, hastane binası önünde yaptığı basın açıklamasında, şunları dile getirdi:
“Çok daha vahim sonuçlar doğurabilecek bu olay sonrası hastanede tedavi altına alınan meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Sabah işe gitmek için evinden çıkıp, iş yerinde şifa vermek için çabaladığımız insanlar tarafından acımasızca saldırıya uğramayı hak etmiyoruz ve kabul etmiyoruz. Hiç bir meslek grubu daha yoktur ki insan için bu kadar emek verirken, fedakârlık yaparken karşılığında fiziksel ve psikolojik şiddet görsün. Sağlık ile şiddet kelimelerinin hiç yan yana gelmemesi gerekirken, biz sağlık çalışanlarının “hedef” haline getirildiği ve hekimlik mesleğinin değersizleştirildiği bir ortamı maalesef yaşıyoruz.
2002 yılından itibaren ülkemizde uygulanan “Sağlıkta Dönüşüm Programı” (SDP) ile birlikte sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında sayısal artışın yanı sıra çok sık ölüm olayları da yaşanır hale gelmiştir. Mevcut sistem; sağlık hizmetini meta, hastaya ise müşteri olarak yaklaşmaktadır. Bu sistemde nitelik değil, nicelik esastır ve ne yazık ki bu durum hekim ile hastayı “düşmanlar” gibi karşı karşıya getirmektedir. Çok üzülerek söylüyoruz ki, yine biz haklı çıktık.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER