Pazartesi, Mayıs 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSahiller cankurtaranlara emanet...

Sahiller cankurtaranlara emanet…


Dörtyol sahilinde denize girecek vatandaşlar için bir dizi tedbir alan Belediye, boğulma vakalarının önüne geçmek için 7 personeline cankurtaran eğitimi aldırarak plajlarda görevlendirdi.

2015 yılından itibaren sahil şeridinde soyunma kabini, duş, şezlong ve şemsiyelerle ücretsiz halk plajları oluşturan Dörtyol Belediyesi sık sık gündeme gelen boğulma vakaları üzerine sahil bandı boyunca personel tahsis ederek tedbir almaya çalışıyordu.

Dörtyol Belediyesi boğulma vakalarındaki artışlar üzerine acil eylem planı gerçekleştirerek sahil bandında görevlendirdiği personellerine cankurtaran eğitimleri verdi. Geçtiğimiz hafta tamamlanan kurslar sonunda 7 belediye personeli ile bir Emniyet ve bir de Jandarma personeli olmak üzere toplam 9 kursiyer Bronz Cankurtaran sertifikalarını Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy adına Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan’dan aldı.

Dörtyol Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen cankurtaran kurslarını başarı ile tamamladıklarını söyleyen Türkiye Sualtı Sporları Federasyonuna bağlı Cankurtaran Eğitmeni Orhan Yıldız, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un teşvikleri ile cankurtaran eğitimi verdiklerini ifade etti. Yıldız;“Eğitim süresinde Kursiyerler suda boğulmalarda kazazedeye müdahale teknikleri, su içerisinde taşıma, itme, çekme, yaklaşma ile sudan çıkarma teknikleri, kurtarma ekipmanlarını tanıma ile ekipmanlarla müdahale ve sudan çıkarılan kazazedeye yapılması gereken ilk yardım müdahalesi dersleri verildi. Edindikleri bu bilgi ve becerileri en değerli şey olan insan hayatını kurtarmak adına kullanacaklar” dedi.

Bundan sonra ki hedeflerinin Dörtyol Belediyesi bünyesinde su altı arama ekibi kurmak olduğunu vurgulayan Yıldız, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Belen’de 15 Temmuz etkinliğinde katılım yoğun oldu

Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan’da yaptığı açıklamada,Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un Dörtyol sahillerinin çok daha verimli ve güvenli bir şekilde kullanılması yönünde verdikleri talimatlar doğrultusunda, sahil bandında, vatandaşların denizden ve kumsallardan en iyi şekilde yararlanması istediklerini, burada konfor kadar can güvenliğinin de önemli olduğunu kaydetti.

Sahil bandının tamamına güvenlik ve ikaz levhaları yerleştirdiklerini gün boyunca zabıta ekiplerinin vatandaşları uyardığını belirten Gürakan;”Dörtyol Belediyesi sahil bandında Cankurtaran eğitimi alan arkadaşlarımız daha donanımlı, daha bilinçli olarak vatandaşlara hizmet edecekler” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER