Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySaim Günal dualarla uğurladı...

Saim Günal dualarla uğurladı…

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde dünyaya gelen İskenderun’da uzun yıllar müzisyenlik yapan Saim Günal, daha sonra yerleştiği ve kent halkının büyük sevgisini kazandığı Eskişehir’de yaşama veda etti.
Dörtyol’da 1947 yılında dünyaya gelen ilk, orta ve lise tahsilini İskenderun’da tamamlayan, bir süre burada müzisyenlik yapan, 1967 yılında Hatay’da ilk defa yapılan ses yarışmasında birinci olan Saim Günal, iki yıl sonra vatani görevi için gittiği Eskişehir Orduevinde ses sanatçısı olarak görev yaptı.
O günden sonra Hatay’dan sonra Eskişehir memleketi olan Günal’ı, bu şehir bağrına bastı, bir daha bırakmadı. Müzik kariyerinde, yurdun çeşitli yerlerinde ve yurt dışında verdiği konserler, temsillerle Eskişehir’in gururu oldu.
#Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Deliklitaş Mahallesinde bir sokağa, Odunpazarı Belediyesi’nce bir parka adı verilen Saim Günal’ın ayrıca, Yılmaz Büyükerşan müzesinde balmumundan heykeli bulunuyor.
Bugüne kadar iki albüm çıkaran, kent halkıyla bütünleşen, ses sanatçısı Saim Günal önceki gün kalp krizi sonucu Balıkesir-Burhaniye’de yaşama veda etti.
Vefatı başta ailesi olmak üzere, Hatay’da Dörtyol ve İskenderun’daki dostları ile yarım asırdır bağrına bastığı Eskişehirli sevenlerini derinden üzdü, yasa boğdu.
22 Ağustos Salı günü cenazesi Eskişehir Sami Ramazanoğlu camiine getirilen Saim Günal için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile beraber sanatçının çok sayıda seveni katıldı.
Cenazesi kılınan öğle namazı sonrası merhum Saim Günal, gözyaşları ve dualar eşliğinde asri mezarlıkta toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER