Cumartesi, Haziran 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaSaint Peirre Bayramı Özel Ayinle Anıldı

Saint Peirre Bayramı Özel Ayinle Anıldı

Dünyanın Hac merkezlerinden olan Hatay’da, Kilisenin kurucuları olan Aziz Petrus ve Aziz Pavlus, ‘Saint Peirre Bayramı’ kapsamında özel bir ayinle anıldı.

Bayram nedeniyle Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesinde ayin gerçekleştirildi.

Beyrut Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Episkopos Konstantin Kayyel’in yönettiği ayine, Antakya Ortodoks Kilisesi pederleri Jan Dellüler ve Dimitri Doğum, İskenderun, Samandağ ve Altınözü Ortodoks Kilisesi pederleri de katıldı.

Ayinde günün anlamına yönelik konuşan Beyrut Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Episkopos Konstantin Kayyel, vaazında sevgi vurgusu yaparak; “Kilisemizin kurucuları olan Petrus ve Pavlus’un Bayramını kutluyoruz. Bizler, cemaat olarak kilisemizin mevcudiyetinin eserleriyiz. İlk Hristiyanlar bu şehirde yaşadılar ve bu şehirde Hristiyan adını aldılar. Aziz Şehitlerimizin kanı ile sulanan bu topraklarda yaşamak bizler için onur vericidir. Azizler Petrus ve Pavlus olmak üzere tüm azizler Mesih İsa’yı o kadar çok sevdiler ki onun adına canlarından oldular. Bizler de Mesih’i koşulsuz sevmeliyiz ve bu sevgiyi herkesle paylaşmalıyız. Allah bizleri de Azizler Petrus ve Pavlus’un ruhaniyeti ile doldursun ve bizlere Mesih’in yolunda yürüme gücü versin.” şeklinde konuştu.

İncil’den bölümlerin okunduğu ilahilerin söylendiği ve mumların yakılarak duaların edildiği kutsal ayinin sonunda kilise bahçesinde bir kokteyl verildi ve katılımcılara müzik dinletisi sunuldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER