Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSAMANDAĞ'da 1 MAYIS’A YOĞUN KATILIM

SAMANDAĞ’da 1 MAYIS’A YOĞUN KATILIM

Samandağ Belediyesi emekçileri 1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin Dayanışma Bayramına yoğun bir katılım gösterdi. 1 Mayıs Salı günü saat 14.00’de Belediye hizmet binasının bahçesinde toplanan Samandağ Belediyesi emekçileri Antakya’ da yapılan kutlama etkinliklerine katılım gösterdi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,  Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Av.Meltem Ahraz Nural,Belediye Meclis üyeleri, Samandağ Belediyesi emekçileri,  DİSK üyeleri katıldı.

Samandağ belediyesi önünde toplanarak Antakya’daki 1 mayıs kutlamalarına minibuslerle giden , Samandağ Belediyesi emekçilerinin yanı sıra Siyasi Partiler, Sendikalar, Meslek Odaları, Siyasi Partiler, Dernekler, Kadın Kuruluşları ve çok sayıda sivil toplum örgütünün yer aldığı kalabalık kitle Maksim önünde bir araya geldi, Harbiye Caddesi boyunca ellerinde pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi ve miting alanı olan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi önünde buluştu.

1 Mayıs İşçi Bayramı, Emek ve Dayanışma Günü, Antakya’da yoğun katılımla, coşkulu atmosferde, bayram tadında kutlandı. Yoğun güvenlik önlemleri arasında düzenlenen kutlamalar, amacına uygun bir şekilde bayram havasında gerçekleştirildi.

Kutlamada düzenleme komitesi adına konuşma yapan DİSK Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek konuşmasında; İnsanca çalışmak, hakça bölüşmek, kardeşçe yaşamak için 1 Mayıs alanlarında olduklarını vurguladı.

İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, mühendisler, doktorlar, muhasebeciler, çiftçiler, köylüler, kadınlar, gençler, işsizler, barış savunucuları ve bu ülkenin bütün ezilenlerinin; emek, demokrasi ve hukukun, olağanüstü hal yönetiminin baskısı altında yok edildiğini savunan Berkyürek, şu anki iktidarın hukuk gözetmeksizin çıkardığı belirttiği kanun hükmünde kararnamelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni devre dışı bırakarak anayasal düzeni hiçe saydığını dile getirdi.

Kutlama alanı olan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi önünde halaylar çekip türküler Sanatçı CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın söylediği türküleriyle eğlendi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER