Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSamandağ Belediyesinin ağac hassasiyeti

Samandağ Belediyesinin ağac hassasiyeti


Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 75. Yıl parkını yeniden düzenleyen Samandağ Belediyesi 3 katlı otopark ve üstü modern bir ve yaşam alanı kazandırılması kapsamında yapılan çalışmalar hız kesmeden ilerliyor.

75. Yıl parkının altının katlı otopark üstünün ise park alanı yapılması çalışmaları çerçevesinde sökülen ağaçlar başka bir alana ekildi. Hafta sonu çalışan Samandağ Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü ekipleri bu çalışmanın hızlandırılması için park alanında mevcut ağaçları sökme işlemini gerçekleştirdi. Sökülen ağaçlar ilçenin farklı alanlarında tekrar dikildi.

Adana’dan getirilen ve Türkiye’de az bulunun bir araçla yapılan çalışma (Ağaç sökme-Dikme Makinası) sayesinde ağaçlar zarar görmeden başka bir alanda yaşatılmalarına imkân sunuldu. Ağaçlar 75. Yıl parkından sökülüp taşındı.

Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, Belediye Başkanı Mithat Nehir’in öncülüğünde çevreye duyarlı, insan odaklı belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını ifade ederek “Bu ağaçlara zarar vermeden taşıyabilmek için bu aracı kiraladık. Adana’daki işlerini bırakıp buraya getirdik. Bu sayede bu alanda yaşayan ağaçların başka bir alana taşınarak yaşamalarını sağladık. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz çok katlı otopark çalışması bittiğinde Şehir trafiğinde bir rahatlama olacaktır. Aynı zamanda katlı otoparkın üstünde yapılacak olan park alnında çocuk oyun grupları, banklar ve yeşil alan oluşturulduğunda halkımızın da 7’den 70’e hoş vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanı yaratmış olacağız” diye konuştu.

Toplam oturumu 3000 metrekare inşaat alanı 9000 metrekare olacak olan çok katlı otoparkın 240 araç kapasiteli olacağı kaydedildi. Ağaçların toprağıyla beraber bulunduğu yerden başka bir yere taşınmasına olanak sağlayan makinenin, yeşilinin korunması ve ağaçları gelecek nesillere miras bırakabilmek amacıyla dizayn edildiği ifade edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER