Cuma, Mayıs 31, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSamandağ Belediyesi’nin Mağdur Sözleşmeli Personellerinden Basın Açıklaması

Samandağ Belediyesi’nin Mağdur Sözleşmeli Personellerinden Basın Açıklaması

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmazın işten çıkardığı sözleşmeli personeller basın açıklamasında bulundu. Samandağ Abdullah Cömert  Alanında gerçekleşen basın açıklaması Mimar Enver Paşa tarafından okundu.

Samandağ Belediyesi’nin Mağdur Sözleşmeli Personellerinden Basın Açıklaması

Basın açıklamasına HDP İl Başkanı Kerem Nalbant, DSP İlçe Başkanı Haydar Süslü ,Av.Yusuf Ziya Kuzu, Sözümüz Var Meclisi Üyeleri,Samandağ Eğtim sen Üyeleri,Samandağ Veteriner Hekimler Odası Temsilciliği,   SYKP İlçe Örgütü,SKD,AKD ,İşten Atılan Sözleşmeli Personellerin Aileleri ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri iştirak etti.

Sözleşmeleri yenilenmeyerek  Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından işten atılan ,Mimar Enver Paşa,Gıda Mühendisi Ufuk Sağlam, Veteriner Hekim Hakan Altın, Sosyolog Kenan Kahlioğulları, Eğitmen Derviş İlkan Doğru, Biyolog Yücel Aslan, Makine Mühendisi Erol Bolat, İnşaat Teknikerleri Emrullah Kanal, Süleyman Balıkçı ve Gülşah Miççoğulları Değiştirici imzalı basın metin Mimar Enver Paşa tarafından okundu.

Samandağ Mağdurlarının Sesi Mimar Enver Paşa Oldu

Mimar Enver Paşa tarafından 10 sözleşmeli personel adına okunan basın metni şöyle oldu:

Samandağ Belediyesi’nin Mağdur Sözleşmeli Personellerinden Basın Açıklaması

“Basın Ve Kamuoyuna!”

Değerli halkımız, zaman ayırıp bizleri dinlemek için geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederiz. Hoş geldiniz.

Bizler Samandağ Belediyesi’nde çalışıp sözleşmesi yenilenmeyen, mağdur edilen, işsiz bırakılan, eski personeller olarak hakkımızda konuşulanlara açıklık vermek, gerçekleri söylemek için bu basın açıklamasını yapmayı siz halkımıza karşı kendimizi sorumlu hissettik.

Samandağ Belediyesi Bünyesinde çalışan sözleşmeli personellere, 21 personele,Belediye Başkanı Refik Eryılmaz İmzalı 25 Kasım 2019 tarihli tebligatla 2020 Ocak itibariyle sözleşmelerinin yenilenmeyeceği tebliğ edildi. Sözleşme yenilememe gerekçesi olarak “pozisyona gerek kalmadığı “ibaresi düşülmüştür. Sözleşme yenilenmemesi demek teknik olarak işten atılmamızla aynı anlama gelmektedir.

Bizler belediyede çalıştığımız süre içerisinde ilçemiz ve halkımıza en iyi hizmeti vermek için yöneticilerimiz ve personel arkadaşlarımız ile uyum içinde çalışarak elimizden gelenin en iyisini yaptık.

8 Kişinin Sözleşmesi Yenilendi

Kaç seneden beri ihtiyaç vardı da nedense yönetim değişince ihtiyaç kalmıyor. İhtiyaç kalmadığı doğru olsaydı Ocak ayında 8 kişinin sözleşmesi yenilenmez, 3 kişi ise taşeron istihdamın devamı olan Belediye A.Ş ‘de işçi olarak çalıştırılmaz ve diğer arkadaşlardan bazılarına da taşeronluk teklifi edilmezdi. Bu süreçte bizler yıllardır sözleşmeli olarak istihdam edilen 10 kişi ile sözleşme yenilenmemiştir. Hiç düşünmeden emekçi, çalışan insanları işsiz bırakmak, ailelerini ve hayat düzenini alt üst etmek büyük bir vicdansızlıktır. Ayrıca bahse konu tasarruf tedbiri neden tüm belediye çalışanlarını değil sadece biz sözleşmeli bir avuç personel üzerine yapılmaktadır. Neden işimizden ediliyoruz. Bu keyfi bir uygulamadır.

Bu vicdansızlığı halkımıza karşı haklı göstermek için Samandağ Belediye yönetiminin açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Maaşın yanı sıra sosyal hakları koruyan bir oluşumdur sözleşmeli personel olmak. Ve maaşları belediye başkanının belirlemiş olduğu astronomik bir rakam da değildir. Bizler bulunduğumuz pozisyona göre bakanlığın belirlemiş olduğu en alt limitten almaktaydık.Ortada haklı hiçbir neden yokken iki satırlık bir gerekçe ile işimizin sonlandırılması hak, hukuk, adalet kavramları çerçevesinde açıklanamaz. Ayrıca Ocak ayı meclis toplantısında ifade edilen kumpasa istinaden sözleşmelerimizin yenilenmediği ifade edildi. Bu bizi halkımızın gözünde itibarsızlaştırmaya yönelik çabadan ibarettir. Bizler belediyede emeği ile çalışan personeller olup aldığımız her kuruşu hak ederek aldık. Görev yaptığımız süre boyunca elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı düşünüyoruz.

Taşeron Sistemine Karşıyız

Bizler her ne kadar siyasi bir parti üyesi olmasak da taşeron sisteme karşıyız. Belediyemizin ve belediye başkanımızın tabi olduğu siyasi partinin taşeron sistemin kaldırılması hususunda görüşlerini tüm kamuoyu bilmektedir. Bizler 10 personel olarak kazanımlarımızın alınmasını doğru bulmuyoruz. Kamu personellerinde, öğretmenlerde, belediyemizin kadrolu memurlarında maaş miktarları nasıl konu olmuyorsa biz bir avuç sözleşmeli personelin maaşının konuşulmasını da etik bulmuyoruz.

Emeğimizle, alınterimiz ile verdiğimiz hizmetimizin karşılığında belediyemiz bünyesinde ve sözleşmeli olarak çalışmak, halkımızın sorunlarının çözümü hususunda aktif olarak rol almaya devam etmekti arzumuz. Ama maalesef son alternatifimiz olan hukuk yoluna başvurduk. Bunu elbette ki hiç birimiz istemezdik. Sözleşmeli personel olarak çalışmayı bir lütuf olarak değil bir hak olarak görüyoruz. Bu hakkımızı mahkeme yoluyla alacağımıza da hiçbir şüphemiz yoktur.

Bizler Mimar, Makine Mühendisi, Eğitmen, Sosyolog, Biyolog, İnşaat Teknikeri (3 kişi), Veteriner Hekim, Gıda Mühendisi olmak üzere yüksek eğitim görmüş hem şehirliniz, kardeşiniz, dostunuz, arkadaşınız olan 10 kişiyiz. Bizler evi, barkı, çoluğu çocuğu olan 10 yurttaşız. Belediyede asalak olarak bulunmuyorduk, tesadüfen de seçilmedik. Özel sektörde ekmeğimizi kazanabilecek kapasitedeyiz çok şükür. Lakin bize karşı yapılanları sineye çekmek, susup kenara çekilmeği de acizlik olarak düşünmekteyiz. Bu şekilde davranacak olsaydık bize yapılanlar sıradanlaşacak ve başkana verilmiş bir hak olarak algılanacaktı.

Lütfen her yapılanı kader olarak algılamayın, her şeyi sıradanlaştırmayın. Bugün bize olanlar birgün sizin de başınıza gelir. Saygı ve selamlarımızla.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER