Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSAMANDAĞ ‘DA DUYARLILIK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

SAMANDAĞ ‘DA DUYARLILIK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in daha temiz çevre daha yaşanabilir bir Samandağ hedefi ile geri dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor. Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından çocuklara daha sağlıklı bir çevre bırakmak için geri dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Suat Berber tarafından yapılan açıklamada; “ Samandağ’da yapılan geri dönüşüm çalışmalarına olan ilgi ve duyarlılık her geçen gün daha da artıyor. Geri dönüşüm konusunda vatandaşlarımızın ilk defa tanık olduğu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu yönüyle Samandağ Belediyesi bir misyon edinmiş durumda olup geri dönüşüm çalışmalarımıza gösterilen bu ilgi ve hassasiyet bizleri mutlu ediyor. Uygar gelişmiş ülkelere bakıldığında geri dönüşümün önemi ortadadır. Samandağ’ımızda gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar ve vatandaşlarımızın gösterdikleri duyarlılık ile Samandağ’da geri dönüşümde ilkleri yaşatacağız.  Bunu vatandaşlarımız ile hep beraber başaracağız.”dedi.

Yapılan diğer geri dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Suat Berber, açıklamasının devamında; “Bu ay itibarı ile ilçemizden 70 ton ambalaj atığı toplandı. ilçemiz sınırları içerisinde bulunan okullarda geri dönüşümle ilgili bilinçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak Akdeniz İlkokulunda eğitim-öğrenim gören anasınıfı, 1.ve 2.sınıf toplam 340 öğrenciye çevre koruma ve geri dönüşüm konularında bilinçlendirme eğitimi verildi.

Bu hafta itibarıyla Kurtderesi Mahallesi’nde bulunan Adem Nural İlkokulu öğrencilerinin evlerinden getirdikleri 50 litre bitkisel atık yağ ekiplerimiz tarafından teslim alındı. General Şükrü Kanatlı Mahallesinde bulunan Alba İskorpit adlı işletmede biriktirilmiş olan 50 litre bitkisel atık yağ tarafımızca alınarak, işletmeye biriktirmiş olduğu atık yağ miktarı karşılığında Deha Biodizel firmasının temin ettiği promosyon ürünler teslim edildi. Ayrıca, Samandağ Belediyesi Temizlik işleri personelimiz Vejdi HATAY, çevreye karşı duyarlılık göstererek evinde biriktirdiği 54 Litre bitkisel atık yağı birimimiz yetkililerine teslim etti.” İfadelerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER