Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSamandağ da Köpekler deniz kaplumbağalarını parçalıyor

Samandağ da Köpekler deniz kaplumbağalarını parçalıyor

Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, Samandağ kumsalında yaptıkları incelemede sahile yumurta bırakmak için kumsala çıkan Chelonia Mydas türü deniz kaplumbağalarının sokak köpekleri tarafından parçalandığını gözlemlediklerini açıkladı.

Hatay da Köpekler deniz kaplumbağalarını parçalıyor

Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hamurcu, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi:

“Hatay Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu olarak Hatay Deniz Kaplumbağaları İlkyardım ve Rehabilitasyon Merkezine gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde Samandağ sahillerine yumurta bırakmak için kumsala çıkan Chelonia mydas türü deniz kaplumbağalarının sokak köpekleri tarafından parçalanmış olduklarını üzülerek gözlemledik. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları İlk Yardım, Tedavi, Kurtarma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Enes Altuğ ile yaptığımız görüşmede son yıllarda bu tür vakaların sık yaşandığı ve Samandağ sahillerindeki köpek saldırılarının yumurta bırakmaya gelen birçok deniz kaplumbağasının ölümüne neden olduğu bilgisini aldık. Ekolojik sistemde her canlının ekosistem zincirinin bir halkası olduğu düşünülerek yaşayabilmeleri ve varlıklarını sürdürebilmeleri adına gerekli önlemlerin alınması ve nesli tehlikede olan Caretta Caretta ve Chelonia Mydas türü deniz kaplumbağalarının korunması amacıyla ilgili yetkilileri ve ilgili kurumları tedbir almaya davet ediyoruz.

Hatay Büyükşehir ve Samandağ Belediyesinin bu anlamda sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna özen göstermeleri yaşam alanlarına yakın bölgelerde tespit edilen noktalara düzenli yem, mama, yiyecek ve su bırakılarak temel ihtiyaçlarının karşılanması için daha fazla çaba harcamaları gerektiği ve ayrıca yuvalama kumsallarına yakın başıboş köpeklerin rehabilitasyon ve bakımlarının yapılması gerektiği kanaatindeyiz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER