Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağSamandağ Denizi 5 Noktada Kirli!

Samandağ Denizi 5 Noktada Kirli!

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, Hatay’da 20 deniz sahili noktasından numuneler aldı, tahlil ettirdi. Her yer temiz, Samandağ Deniz ile Çevlik deniz suyu ve Dörtyol-Öğme-İş Sitesi deniz suyu kirli çıktı.
Hatay’da, deniz sahillerinden alınan su numuneleri ile ilgili son analizde, Samandağ denizi ile Çevlik yanı sıra Dörtyol Öğme İş Sitesi deniz suyu kirli çıktı. Buralarda yüzmenin sağlık açısından sakıncalı olabileceği belirtildi. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, ilçelerdeki Müdürlükler kanalıyla, Hatay’ın 20 sahil noktasından deniz suyu numuneleri aldı ve Halk Sağlığı Laboratuvarında analiz ettirdi. Sonuç, Samandağ denizi ile Çevlik bölgesindeki deniz suyu kirli çıkarken, diğer 15 deniz sahilinden 14’ü temiz, Dörtyol-Öğme İş Sitesi deniz sahili suyu ise kirli çıktı.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilimiz deniz sahillerinde yaptırdığı su numuneleri tahlili sonuçlarına göre, Samandağ denizindeki Türbe halk plajı, Altınkoy ile Çevlik Almina, Akdeniz Gazinosu karşısı ve Dörtyol Öğme İş Sitesi önünde deniz suyu kirli çıktı. Diğer 14 noktada ise deniz suları temiz çıktı.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER