Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağSamandağ Eğitim-Sen'den Ağaçların Kesilmesine Tepki Geldi.

Samandağ Eğitim-Sen’den Ağaçların Kesilmesine Tepki Geldi.

Hatay Samandağ Eğitim Sen Şube Yönetim; Nisan ayı ara tatilinde Âdem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yetişkin 55 ağaç, sıtma yaydıkları gerekçesi kesilmesine tepki gösterdi. Samandağ Eğitim Sen Yönetimi yaptığı Basın açıklamasında ağaç kesilmesine tepkisini şöyle dile getirdi:

YETİSİZ YETKİLİ ATARSANIZ OLACAĞI BUDUR, “AĞAÇ KATLİAMI”!

“Nisan ayı ara tatilinde Âdem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, kendinden menkul “yetkili” idareci eli ile okul bahçesindeki yetişkin 55 ağaç, sıtma yaydıkları gerekçesi ile kesildi.

Sıtmanın, Ağaçlara  Kıyanın kafasından yayıldığı kesin fakat asıl meselemiz bu değil. Asıl meselemiz, liyakatin olmadığı bir yerde kendinden menkul yetisiz yetkililerin, bu kademeye gelirken ki pişkinliklerini, yönettiği kurumun, kurumun çalışanlarının, kurumun bahçesindeki ağaçların, toprağın altındaki börtü böceğin de sahibi olduklarını ve her kararı tek başlarına alabileceklerini zannetmeleridir.

Bu pişkin bakış açısı ne yazık ki son yıllarda ülkenin genelinde tanık olduğumuz bir bakış açısıdır. Yöneten birbirine bakarak kararıyor ne yazık. En tepeden en alt kademeye kadar.

Zeytinlikler kesilirken de öyle, orman alanları peşkeş çekilirken de öyle, bir okulun bahçesindeki yetişkin 55 ağaç kesilirken de böyle.

Bunun müsebbibi elbette ki bunun hesabını vermeli ve verecek. Bu sürecin yasal boyutu Samandağ Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün uhdesindedir.

Bu tarz yoz algılayış ile kendini bulunduğu kurumun, özellikle okullarımızda, çalışanların vb. herkesin ve her şeyin sahibi olduğunu, her kararı tek başına alabileceğini ve hesap vermeyeceğini düşünen insanlara, yetisiz yetkililere de bu işin böyle olmadığını, yasal ve demokratik-meşru zeminde hesap sorulacağını bildirmek de Samandağ Eğitim Sen olarak bizim görevimizdir.

Normal koşullarda sendikamızın olaylara bakışı, karşı taraf dinlenmeden bir kanaate varılmaması yönündedir. Ancak ortada tam bir ağaç katliamı durur iken ve bunun hiçbir izahı olamaz iken bu ilkeyi bu süreç için işletmemiz beklenmemelidir.

Ancak buna rağmen ilgili kişi ile bundan sonraki süreçlerde benzer yetisizliklerin tekrarlamaması adına görüşüleceği de bilinmelidir.

Sendikamız yaşanan bu acı olayın takipçisi olacaktır. İlgililere ve Halkımıza saygılarımızla.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER