Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağSamandağ Eğitim-Sen'den Tepki

Samandağ Eğitim-Sen’den Tepki

Hatay Samandağ Eğitim Sen, deprem yaralarının sarılmadan okulların açılmasına yönelik tepkilerini sürdürdü.

Samandağ Eğitim Sen, Okulların hazırlıksız açılmasına yönelik yaptığı asın açıklamasında, yapılan ziyaretlere ilişkin şu bilgileri aktardı:

BU ACELE NİYE!

!Depremin 83. günündeyiz ve halen kendi yaralarımızı kendimiz sarıyoruz. İlk gün bunu biliyorduk ve bu bilinç ile DAYANIŞMAYLA AŞACAĞIZ demiştik, bir de Umutsuzluk Yasak.

İlimizin geneli için aynı şeyi söyleyemesek de Samandağ için şunu söyleyebiliriz ki; vergilerimizin karşılığını almadığımız ve almayacağımız kesin. Halkımız da bu bilinçte ve kendi ayakları üzerine kalkma gayreti ile karınca gibi çalışıyor. Başaracak da. Kendi ve kendi gibi dostları ile dayanışarak. Temenni ederiz ki en baştan beri üzerinde durduğumuz “BİZ” olgusu egemen olur ve temenni ederiz ki her zorluğu bu olgu ile aşarız.

Bu hafta boyunca  Hatay Barosunun Samandağ konteynır danışma ve dayanışma merkezini ziyaret ettik.

Gönüllü gençlerimiz-evlatlarımız çocuklarımızla resim çalışması yaptı ardından Hamit hocamız denetiminde rutin psiko-sosyal destek drama etkinliğimiz geldi. Hamit hocamıza ve değerli ekibine çok teşekkür ediyoruz. Yürekleri ile bir şey yaratma derdindeler ve hiçbir karşılık beklemeden.

Sendikamıza, CHP Hatay milletvekili adayı Prof. Mustafa Yüksek ve ilçe CHP heyeti, dostlarımız nezaket ziyaretinde bulundu. Birçok konuda fikir alışverişinde bulunduk. Sözümüzü dostça ve dosta yönelik olabilecek açıklıkla söyledik. Kendilerine başarılar diliyoruz ve temenni ediyoruz ki bu ülkede emek ve emeğin yaratıcılarının-temsilcilerinin hak ettiği bir ülke, kuru bir propaganda aracı dışında somut olarak elbirliği ile inşa edilebilsin.

Bir de hazırlıksız açılmış olmak için açılan okullar var. Son iki gün yaşanan depremler bir şey söylüyor: Bu acele niye…

Ne veli ne öğrenci ne de öğretmen artçı veya değil, şiddetli veya değil hiçbir depreme daha kapalı beton bir binada yakalanmak istemiyor okul da olsa. Bu travmayı hiç kimseye tekrar tekrar yaşatma hakkımız yok, Hakkınız yok.

Bu konuda ısrar edilmesi durumunda yaşanacaklardan başta okul idarecileri ardından tüm yetkililer silsile yolu ile sorumlu olacaktır, uyarması bizden. Dayanışmayla.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER