Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSAMANDAĞ FESTİVALLERLE, ŞÖLENLERLE ANILAN BİR ŞEHİR OLACAK

SAMANDAĞ FESTİVALLERLE, ŞÖLENLERLE ANILAN BİR ŞEHİR OLACAK

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir gazetecilerle ve basın mensuplarıyla  bir araya geldi.2.Ulusal İpek Baharı Festivali ile ilgili detaylı bilgiler verdi.  Halkı Festival coşkusunu paylaşmaya  davet etti.

Başkan nehir konu ile ilgili şunları söyledi:

“İpek Baharı Festivali, bölgemizin  önemli bir kültürel değeri olan “İpek Baharı”ndan esinlenerek düzenlenmektedir. Festivalimizde, moda, sanat ve iş dünyasını bir araya getirmeyi hedeflemekteyiz.İpek üretiminde ve ticaretinde uzun bir tarihi geçmişi olan Samandağ, kültürel geleneğini günümüze taşıyarak ,kültürümüzü yaşatmayı gelecek kuşaklara  aktarmayı amaçlıyoruz.Medeniyetler tarihinde özel bir önemi olan ve ticaret yollarına adını veren ipek, ticari değerinin ötesinde anlam taşımaktadır. İpekböceği yetiştiriliciliği kadar ipeğin elde edilmesi, eğrilmesi ve dokunması kendine özgü incelikleri olan bir meslek dalıdır. İpeğin elde edilmesi, işlenmesi ve pazara sunulmasında kadınlar tarih boyunca etkili olmuşlardır.Kültür ve sanat faaliyetlerine özel bir önem göstermekteyiz.Festivalimizde Samandağlı kadınların emeğini görücüye çıkarıyoruz. İpek Baharı Festivali, ipekle birlikte Samandağ’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini ülke genelinde tanıtmayı amaçlıyoruz. Festivalimizin işlevi  sadece İpeği ,kozayı ,kumaşı tanıtmakla sınırlı değildir.ilçemizin tanıtılmasına ,ekonomik açıdan da katkı sunacağını düşünüyoruz.Festivalimizde başta moda ve tekstil dünyasının seçkin isimleri olmak üzere iş ve sanat çevrelerini bir araya getirmesi hedeflemekteyiz.

ÜNLÜLER SAMANDAĞ’A GELİYOR

Moda ,Akademi, Müzik dünyasından ünlü isimleri“2. Ulusal Samandağ İpek Baharı Festivalinde Samandağ’da buluşacak.

Festivalimiz ,Bizimkiler dizisinde yıldızı parlayan ülkemizin önemli sinema sanatçılarından,akademisyen kimliği ile tanınan Atılay Uluışık’ın sunumuyla gerekçeleşecektir. Festivalimizin onur konuğu,modacı kimliğinin yanında toplumsal konulara duyarlılığı ile tanınan ünlü moda tasarımcısı Barbaros Şansal olacak.Festivalimizin birinci günü 4 mayıs cuma  16.30’da Deniz Sitesinde Çınar Restaurant’ın yanında başlayacak olan  kortej yürüyüşü ile start alacak.Festivalimizin birinci günüde  kortej yürüyüşünün ardından protokol konuşmaları ,atölye çalışmaları,geleneksel sütlaç dağıtımı yapıldıktan sonra Ulaş Bayır konseri ve Nihat Mugil konseri gerçekleşecektir.

Festivalimizin ikinci günü 5 Mayıs Cumartesi günü gündüz programında Atölye Çalışmaları ve Plaket takdimi yapılacak. Gece Programında saat 20.30’da ülkemizin başarılı müzik gurubu mor ve ötesi sahne alacaktır.

6 Mayıs Pazar günü atölye çalışmaları Hızır Park alanında sürecektir. Ülkemizin dört bir yanından hıdrellez için gelen vatandaşlarımızla festival coşkusunu paylaşacağız. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen katılımcılara  ev sahipliği yapmanın heyecanın yaşıyoruz. Festivalimiz atölye çalışmaları ve görsel sunumlarla katılımcıları ipeğin büyülü yolculuğuna götürerek ,aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş bu zanaatın daha cazip hale gelmesi için bir katkı sunacağına inanıyoruz.

PROGRAM

Deniz Mahallesi Hızır parkında gerçekleştirilecek olan Festivalin Programı
04.05.2018 CUMA Günü
16.00 :Açılış-Kortej YürüyüşüYer:Çınar Restaurant yanı 16.30
Protokol Konuşmaları Yer:Hızır Park Alanı 17.00 Atölye Çalışması Yer: Hızır Park Alanı 17.30:Sütlaç dağıtımı Yer:Hızır Park Alanı 19.30 Konser (Ulaş) Yer:Hızır Park Alanı 20.30:Konser Nihat MUGİL
05.05.2018 Cumartesi
10.30:Atölye Çalışması Yer:Hızır Park Alanı 20.00: Plaket Takdimi Yer:Hızır Park Alanı 20.30 Konser Mor Ve Ötesi
06.05.2018 Pazar
10.30 : Atölye Çalışması Yer:Hızır Park Alanı .

FESTİVALE KATILACAK AKADEMİSYENLER:

Prof. Elvan Ökavruk Adanır, Doç. Dr. Hürrem Sinem Şanlı, Doç. Öznur Aydın, Doç. Havva Halaçeli Metlioğlu, Doç. Esra Kavan Özdemir, Doç. Hatice Tozun, Öğr. Üy. Dr. Duygu Ebru Öngen Carsini, Öğr. Gör. Berna İleri, Öğr. Gör. Jativa Sakalauskaite Kurnaz
 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER