Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağ"Samandağ Halkına Bu Zulüm Neden?"

“Samandağ Halkına Bu Zulüm Neden?”

 

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Abdullah Gül: “Samandağ Devlet Hastanesinde EKG çekim işleminin bayan hastalara hasta haklarına aykırı olmasına rağmen erkek personele çektirilmesi Samandağ halkına yapılan zulüm ve kanunsuzluktur.” dedi.

Gül Açıklamasında:

“Yıllardan bu yana barış ve kardeşlikle anılan kentimiz birlik ve beraberliğimizle her daim tüm dünyaya örnek olmuştur. Son dönemde Samandağ Devlet Hastanesindeki yapılan uygulama bu birlik ve beraberliğimizi için adeta büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Devlet hastanesi sağlık bakim hizmetleri Müdürünün aldığı karar ve bu kararı kendisine defalarca iletmemize rağmen sesiz kalan il sağlık Müdürü nün amacı ne.

Samandağ Devlet hastanesinde EKG çekimlerinin erkek personel görevlendirilmesi ne mesleki ahlaka nede insani ahlaka sığmaktadır. Kamera kayıtları incelendiğinde bu zulüm tüm çıplaklığı ile ortaya çıkacaktır. Bu tür bir uygulamanın Türkiye’nin hiçbir yerinde ne eşi ne de benzeri var. İnsanların ar duygularını hiçe sayan, mahrumiyet haklarını yok sayan bu uygulama toplumsal bir patlamaya neden olacaktır. Yapılan bu uygulamayı ve sonuçlarını defalarca İl Sağlık Müdürü ile paylaşmamıza rağmen hiç bir önlem almaması da manidardır. Bu uygulamanın amacını biz çözemedik.

Bayan hastaların defalarca bayan hemşirenin EKG çekme taleplerine rağmen ısrarla erkek personele çektirilmeli vicdanları yaralamakta hatta hastaların hasta hakları yönetmenliğini hiçe saymaktır. Şimdi buradan sağlık hizmetleri müdiresine “Siz olsanız bayan hemşire varken erkek personele EKG çektirir misiniz?” sorusunu soruyoruz cevabı duyar gibiyiz. Asla. İl sağlık müdürü sizleri de inançlara saygılı biri olarak biliyoruz. Peki sizlere defalarca iletmemize ve yazmamıza rağmen neden müdahale etmiyorsunuz. Bu zulme neden dur demiyorsunuz. Bu millet ve sayın Cumhurbaşkanımız sizleri bu makamlara güler yüzlü bir şekilde hizmet edesiniz diye oturttu. Zulüm edesiniz diye değil.” dedi.

Gül Konuşmasını Şu Cümlelerle Sonlandırdı:

“Sayın valimiz, cumhurbaşkanımızı temsilen acilen bu zulme dur diyerek kaotik bir ortamın oluşmasının önüne geçecek ve hatta bu sorumlular hakkında gerekli cezai müeyyideleri yapacağımdan zerre şüphemiz yoktur diyerek il sağlık müdürü ve Samandağ devlet hastanesi sağlık hizmetleri müdiresini kamu vicdanın takdirine sunuyoruz. Sağlık hizmetlerinde yönetici din dil ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit hizmet eder der bu yöneticiler halkımıza bu şekilde hizmet verdirerek görevi kötüye de kullanmıştır “dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER