Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSAMANDAĞ İPEĞİNE HAYRAN KALDILAR

SAMANDAĞ İPEĞİNE HAYRAN KALDILAR

HABER DİLEK CEBİŞLİ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve CHP Kadın Kolları MYK üyeleri ,Prof.Dr.Nazan Savaş Samandağ Belediyesi İpek Köyünü ziyaret ettiler. CHP Hatay Kadın Kolları İl Sekreteri ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir Samandağ Belediyesi İpek Köyünün kuruluşu, amacı,Hedefi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay Kadın Kolları il ve ilçe başkanları, yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşen ziyarette proje kapsamında üretilen ürünler tanıtıldı.

 

 
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, kadınların ekonomik hayata katılması hususunda gerçekleştirilen bu proje çok kıymetli bir çalışmadır. Kırsalda yaşayan kadınların ev eksenli üretim yapabileceği bu çalışmaya tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz. İpek ile iğne oyasının harmanının yöresel motiflerle süslenmesi özel bir değer katmaktadır. Bu çalışmaların yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu çalışmaya öncülük eden Samandağ Belediye Başkanımız sn. Mithat Nehir’i, CHP İl Sekreteri ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir’i ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”dedi.
İpek ürünleri inceleyen CHP’li kadınlar, kaliteli ve birbirinden güzel tasarımlarına hayran kaldıklarını ifade ederek, bu projelerin yaygınlaşması ve Kırsalda yaşayan kadınların ekonomik,sosyal hayata katılımının sağlanmasının önemli olduğunu belirttiler.
İlçe genelinde mahalleleri ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse,Samandağ ilçesine doğası,tarihi,güneşi,deniziyle hayran kaldıklarını,Belediye Başkanı Mithat Nehir’in başarılı çalışmalarını takdir ettiklerini söyledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER