Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSamandağ Kitap Günleri Başladı

Samandağ Kitap Günleri Başladı

 

Samandağ Belediyesi tarafından Samandağ’da ilk defa düzenlenen “Samandağ Kitap Günleri” başladı.

Aralarında Ünlü yazarların da bulunduğu bir çok yazarın katıldığı ve kitaplarını imzalandığı Samandağ’ında ilk kez gerçekleşen Kitap Günlerine yoğun ilgi vardı.

Hz. Hızır Parkı’nda gerçekleşen duayen yazarların, şairlerin ve sanat dünyasının önemli isimlerinin katıldığı Kitap Günleri kapsamında, şiir ve müzik dinletisi yanı sıra duayen yazarlar hayranları ile bir araya gelerek eserlerini imzaladılar.

Hz. Hızır Parkı’nda gerçekleştirilen fuar açılışına İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Duran ve Tahsin Demir, İlçe Emniyet Müdürü Duran Datlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Enver Canpolat, Atatürkçü Düşünce Derneği Samandağ Şube Başkanı Hayrettin Arıkan, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

4 Ekim ile 13 Ekim tarihleri arasında Deniz sitesi Hz. Hızır Parkında ziyaretçilerini ağırlayacak olan kitap günlerinde duayen yazarlar okurları ile buluşuyor.

Kitap Günlerinde; İsmail Saymaz, Ataol Behramoğlu, Bekir Öztürk, Ahmet Eroğlu, Murat Ali Bilkay, Ali İbrahim Öz, Tolga Uluaydın, Erkan Karasoy, Köksal Aydın, Necla Karataş, Yılçay Atar, Serkan Emir’in yanı sıra, Hataylı Yazarlardan Güler Kalem, Murathan Çarboğa, Bahri Loş, Ferhat Zidani, Mehmet Mevlüt Bulanık, Necla Karataş, Mahmut Çetin Zorba, Çetin Kalkan, Şekip Güzelmansur, Yahya Harbelioğlu gibi yazarlar eserlerini sergiliyorlar.

Samandağ Kitap Günleri 4 – 13 Ekim tarihleri arasında her gün 10:00 – 22:00 saatleri arasında Deniz Sitesi Hz. Hızır Parkı’nda açık olacak.

Kaymakam Kütük’ün ardından konuşan Belediye Başkanı Refik Eryılmaz bu kitap fuarının Samandağ’ın kültürüne katkı sunmasını umut ettiklerini belirterek “Sayın Kaymakamımızın da ifade ettiği gibi kitap gerçekten medeniyettir.

Kitap okuyan adamdan korkmayacaksınız. Dolayısıyla biz iletişim çağındayız ve gençlerimiz maalesef teknolojinin gelişmesiyle birlikte okumaktan uzaklaştı.

Elinde cep telefonu dünyayı takip etmeye çalışıyor ama ne cep telefonu, ne bilgisayar, internet kitabın yerini tutamaz.

Dolayısıyla biz gençlerimize özellikle biraz daha kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Bu fuarımızın da buna katkı sunmasını umut ediyorum. katılan arkadaşlarımıza ve bu organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu fuarın Samandağ halkına ve gençlerimize hayırlı olmasını, katkı sunmasını temenni ediyor, teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek kitap stantları gezildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER