Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağSamandağ Kitap Günlerinde Şiir ve Türkü Dinletisi

Samandağ Kitap Günlerinde Şiir ve Türkü Dinletisi

Samandağ Kitap Günleri etkinlik programı çerçevesinde Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilciliğince fuar alanında şiir ve türküler paylaşıldı. Samandağ halkının geniş katılımıyla Hataylı şairler 22 Eylül 2021 Çarşamba akşamı saat 20.00’da başlayan etkinlikte şiirlerini Samandağ Hz.Hızır Parkı’nda seslendirdiler.

Bağlamada Nebih Nafile ve müzik eğitimcisi Selahattin Şah türküleri harmanlarken sırasıyla şair-yazar Neslihan Kanuncu Seçkin, Sevim Yunus Habip, Gülnaz Nurlu Kavvas, Antakya Sanat Derneği yöneticilerinden Edip Yeşil ve Utkun Büyükaşık şiirlerini seslendirdiler.
Şiir ve müzik dinletisine katılan misafirlerin arasından gençler sahneye çıkıp şiirler okudu. Program kapanışında şiirini seslendiren Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile duygularını şu şekilde ifade etti; Amacımız paylaşmaktı. Yürek dolusu şiir ve türkülerimizi siz değerli Samandağ halkı ile okuduk. Enerjisi yüksek, sevgi yüklü bir etkinlik oldu. Gecenin en güzel sürprizi gençlerimiz sevgili Neslihan Esmer ve Martı Kumru’nun aramıza gelip şiirler okuması oldu. Bu medeni cesaretlerinden dolayı gençlerimizi kutluyorum. Böylece paylaşmanın doruğuna ulaştık. Samandağ Kitap Günleri’ne katkı sunan başta Samandağ Belediye Başkanımız sayın Refik Eryılmaz beye, Başkan Yardımcısı Tahsin Demir beye, fuar yöneticisi Bekir Öztürk Bey ve emek veren bütün canlara kendim ve grubum adına teşekkür ediyorum.

“Güneş Hepimiz İçin” şiir ve müzik etkinliği, Samandağ Belediyesi standında yazarların kitap imzalamalarıyla son buldu.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER