Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSamandağ lı Zeynep Türkiye 202.’si olarak Hatay ın gururu oldu

Samandağ lı Zeynep Türkiye 202.’si olarak Hatay ın gururu oldu

 

Yüksek öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ,  Samandağ ilçesinden Zeynep Aydın isimli öğrenci, Türkiye geneli 540 yerleştirme puanı alarak Türkiye 202.’si olarak önemli bir başarıya imza attı.
Başarılı öğrenci, İstanbul Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tam burslu olarak okumaya hak kazandı.

Samandağ lı Zeynep Türkiye 202.’si olarak Hatay ın gururu oldu

Zeynep Aydın, sınavın zor olduğunu anlatarak, “Düzenli çalışınca, emeklerinizin karşılığını alabiliyorsunuz. Sonuçta, insanı tanıyan yine kendisini oluyor. Düzenli çalışsınlar. Çok çalışıp kendilerini strese sokmasınlar” diye konuştu.
Sınavda derece beklediğini dile getiren Aydın, şöyle devam etti:
“Derece bekliyordum, mutluyum. İstanbul Koç Üniversitesi Tıp Fakültesini ‘tam burslu’ olarak kazandım. Tıp okumak, ülkeme ve insanlığa hayırlı, yararlı işlerde bulunmak istiyorum. Özellikle koronavirüs döneminde eğitimimizin aksaması herkesi zorladı, ama bunların beni moral olarak çok etkilemesine izin vermedim, çalışmalarıma düzenli olarak devam ettim. Başarıyı da bu getirdi zaten. En büyük etken bu oldu. Benim üstümde emeği olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenim Visem Sabırlı’ya çabalarından dolayı teşekkür ederim. Benden sonra sınava girecek arkadaşlara başarı diliyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER