Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSamandağ St. Simeon Manastırı'nda Lösemi Etkinliği

Samandağ St. Simeon Manastırı’nda Lösemi Etkinliği

Sessizlik Eylemi” yaptığı düşünülen Samandağ St. Simeon Manastırı mevkiisindeki bir grubun, lösemi mesajı verdiği anlaşıldı. Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü, toplumu lösemili çocuklarla ilgili bilinçlendirmek ve toplumsal farkındalık yaratma gayesi ile “Ergen ve Genç Sağlık Danışmanlığı” ve Gönüllü Genç Sağlık Liderleri (GGSL) Topluluğu koordinatörlüğünde etkinlik düzenlendi.

Samandağ St. Simeon Manastırı’nda Lösemi Etkinliği

Antakya Gençlik Merkezi işbirliği ile gerçekleşen etkinlik Samandağ St. Simeon Manastırı mevkiisinde düzenlendi.

“Lösemili Çocuklar İçin Maskeni Tak, Yaşamın Farkına Var!”

“Ergen ve Genç Sağlık Danışmanlığı” ve Gönüllü Genç Sağlık Liderleri (GGSL) Topluluğu koordinatörlüğünde Samandağ St. Simeon Manastırı
mevkiisinde “Lösemili Çocuklar İçin Maskeni Tak, Yaşamın Farkına Var!” adıyla doğa yürüyüşü yapıldı.

Samandağ St. Simeon Manastırı’nda Lösemi Etkinliği

Etkinliğe ilişkin konuşan Gençlik çalışanı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Cihan Eryılmaz, löseminin, çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35’ini oluşturduğunu, Türkiye’de her yıl 16 yaşın altında 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakasının bildirildiğini ve löseminin her yaşta görülmekte olduğunu söyledi.

Çocukluk çağında vakaların en çok 2-5 yaşlarında artmakta olduğunu, 1 yaşın altında ve 10 yaşın üstündeki yeni vakalarda tedaviye yanıtın azaldığını ifade eden Eryılmaz, hastaların, ailelerinin ve toplumun bu konuda bilgilendirilmesinin, iyi tedavi ve moral desteğinin, lösemi
hastalığında yüksek bir oranda iyileşme sağladığını belirterek, lösemili çocukların, etraflarındaki insanlardan ya da havadan ve sudan mikrop almamak, korunmak için maske takmakta olduklarını dile getirdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber
Diğer güncel Samandağ haberleri için: Samandağ Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER