Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSamandağ Yaşam Platformu: "İmar Planı İptal Edilmeli, Yenisi Oluşturulmalı"

Samandağ Yaşam Platformu: “İmar Planı İptal Edilmeli, Yenisi Oluşturulmalı”

Samandağ Yaşam Platformu, Samandağ İmar Revize Planı‘na ilişkin açıklamada bulundu. Platform, Samandağ’da ciddi mağduriyet oluşturan imar revize planı tartışmalarının, yeni ve eski yönetim arasındaki karşılıklı suçlamaların arasında sıkışmış durumda olduğunu kaydetti.

Samandağ Yaşam Platformu: “İmar Planı İptal Edilmeli, Yenisi Oluşturulmalı”

Halkın Mağduriyeti Siyasi Atışmalarla Gölgeleniyor

Samandağ Yaşam Platformu “Samandağ’da ciddi mağduriyet oluşturan imar revize planı tartışmaları, yeni ve eski yönetim arasındaki karşılıklı suçlamaların arasında sıkışmış durumdadır. Bu durum, halkın mağduriyetini gölgelemektedir. Sorumlular, yarattıkları suni siyasi tartışmalar ile mağdurların sesini bastırmaya, topu üzerlerinden atmaya çalışmaktadır. Belediye başkanı Sayın Refik Eryılmaz’ın belediyeye ait yerler için “Bakanlıktan ricacı olduk, düzelttim.” açıklaması oldu. Peki, bu durumdan muzdarip olan yüzlerce Samandağlının, mağduriyetlerini gidermek için kimden nasıl ricacı olması gerekmektedir? Bu sorumluluk sayın başkan ve meclis üyelerinindir. Hatırlatmak isteriz ki şuan yetki sizdedir.

Eski askerlik şubesi dahil olmak üzere, askıya çıkarılan imar planını tümden iptal edilmeli; meslek odaları, uzmanlar ve halkın katılımı ile demokratik ve bilimsel yöntemlerle yeni bir imar planı oluşturulmalıdır. Vakit geç olmadan bunu durduralım. Samandağ’ın geleceğini uluslararası sermayeye teslim etmeyelim. İyi kapitalizm yoktur” ifadesinde bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER