Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSamandağ'da "Coronavirüsün Dini Tedbirleri" Toplantısı

Samandağ’da “Coronavirüsün Dini Tedbirleri” Toplantısı

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve muhtarlar derneği başkanı Mahir Cebburoğlu tarafından düzenlenen toplantıda tüm dünyayı etkisi altına alana coronavirüsünün din açısından alınacak tedbirleri masaya yatırıldı.

Samandağ’da “Coronavirüsün Dini Tedbirleri” Toplantısı

Toplantıya Samandağ Kaymakamı’nın talimatı ile Samandağ Sağlık Müdürü Şafak Miçooğulları da katıldı. Korona önlemleri hakkında bilgiler verilen toplantının amacının kurban, bayram, adak ve cenazelerde korona virüsünün alınması gereken önlemler konusunda görüş birliğine varmak olduğu belirlendi.

Toplantıya, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, başkan yardımcıları Aydın Duran ve Timurlenk Bozoğlan, muhtarlar derneği başkanı Mahir Cebburoğlu, EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral, din ve kanaat önderleriyle muhtarlar katıldı.

Adakların Minimum Seviyede Tutulması Gerekiyor

Toplantıda İlçe Sağlık Müdürü Miçooğulları yaptığı konuşmada korona virüs konusunda alınacak tedbirleri anlatırkne, Belediye Başkanı Eryılmaz, önümüzdeki günlerde bayram ve adaklar olduğunu belirterek bu konuda önlem almamız gerektiğini belirtti.

Kanaat önderleri devletin koyduğu kanunlara uyulması gerektiğini ifade ederek, “İnsanlar zaruriyetlere göre önlem almakla mükelleftir. İnsanların bu dönemde adaklarını minimum seviyede tutması gerekiyor. Dünyada tüm inançlar, toplu ibadetleri iptal ediyor. Herkes ibadetini evinde yapıyor. Bayram ve adaklarımızda insan sayısını minimum seviyeye indirmemizde sakınca yoktur. Önemli olan niyettir. Hiçbir vatandaşımızın zarar görmemesi için bu konuda her şeyi asgariye indirmemiz gerekiyor.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER