Cumartesi, Mayıs 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSamandağ'da Ras-el Seni Bayramı Büyük Coşkuyla Kutlandı

Samandağ’da Ras-el Seni Bayramı Büyük Coşkuyla Kutlandı

Samandağ Kalkındırma Derneği(SKD), Ras-el Seni bayramına yönelik etkinlik düzenledi. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikte; Mesreh El Hirri(Arapça Tiyatro), Grup Asi (Arapça Müzik), Bablisok Erbane Grubu sahne alarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Samandağ’da Ras-el Seni Bayramı Büyük Coşkuyla Kutlandı

Etkinliğe SYKP İlçe Eş Başkan ve yöneticileri, HDP ilçe Eş Başkanı Sevgi Kurtdere, SKD yönetimi katıldı.

Samandağ Kalkındırma Derneği adına konuşan Yılmaz Sürmeli “Samandağ Kalkındırma Derneği olarak büyük kültürel değerlerimizden olan Ras-el seni vesilesiyle düzenlediğimiz etkinlik geleneksel hale getirdik. Bildiğiniz gibi, 14 ocak günü, rumi takvimde yılın ilk gününe denk gelmekte ve halkımız tarafından yüzyıllardır Ras-el seni, yani yılbaşı olarak kutlanmaktadır.

Türkiye’de Arap Aleviler Ras-el Seni Bayramı Geleneğini Sürdürüyor

Günümüzde de bu bayram Lübnan, Suriye ve Türkiye’de Arap Aleviler tarafından kutlanmaya devam etmektedir. Ras-el seni, Musa’nın halkını zalim firavundan kurtardığı gündür. Bizler, tarihi boyunca zalimlerle mücadele eden bir halkın çocuklarıyız. Ve maalesef, büyük bedeller ödeyerek nesilden nesile bugüne kadar koruduğumuz kültürümüz, anadilimiz, kimliğimiz, bugün ciddi bir yok olma tehtidiyle karşı karşıyadır. Gençlerimiz kültürüne, kimliğine yabancılaşmakta; okullarda dayatılan resmi tarih anlayışıyla kendi tarihlerinden koparılmaktadır. Halkımız da, küreselleşme adı altında, diğer bölge ve dünya halkları gibi kültür emperyalizminin kurbanı olmaktadırlar.

İçerisinde olduğumuz tarihsel ve siyasal süreç, dayanışmaya, birliğe ve kucaklaşmaya olan ihtiyacımızı kat be kat artırmaktadır. Bu bağlamda diğer bayramlarımızla beraber Ras-el seni bayramının da halkımızın kucaklaşmasına, kültürümüzün yaşatılmasına vesile olmasını diliyor, etkinliğimizi şekillendiren sanatçılarımıza, etkinliğimize destek veren kurumlara, katılım gösteren siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyor, hepinizin bayramını toplumsal barış birlik ve kucaklaşma temennisiyle kutluyorum. Ğiyd imbarek ğaleykin, ahlavsehla fikin.” ifadelerini kaydetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER