Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağSamandağ'dan Almanya'ya Başarı Hikayesi

Samandağ’dan Almanya’ya Başarı Hikayesi

1960’lı yıllarda Samandağ’dan Münsterland’a göç etmiş Antakyalı Ortodoks bir ailenin çocuğu olan Mitri Şirin, Almanya’nın en ünlü ekran yüzlerinden biri.

Şirin, ülkenin en büyük televizyon kanallarından ZDF’nin milyonlarca insan tarafından izlenen ana haber bültenini sunuyor. “Bugünün en önemli haber programının sunucularından biri olduğuma bazen kendim de inanamıyorum…” Bu sözler, 1960’larda Samandağ’dan Münsterland’a göç etmiş Antakyalı Ortodoks bir ailenin çocuğu olan Mitri Şirin’e ait.

“Ailem, Samandağlı. Babam, Şirin Ailesinden. Annem ise Atiklerden. Babam, 1960’ların sonunda tek başına Almanya’ya gelmiş. Annem ise 1-2 yıl sonra ona katılmış. Çocukken, yaz tatillerinde hep altı haftalığına Samandağ’a giderdik. Buna dair en net hatırladığım; Avusturya, Yugoslavya ve Bulgaristan’da geçen dört günlük araba yolculuğu. Ve sonunda Samandağ’a varana kadar, Türkiye içinde de 1000 km yol gitmeniz gerekirdi. Çok ıstıraplıydı.

İki kültür arasında beslenen kendisi ve ailesi için de konuşan Mitri Şirin, şöyle devam etti:

“Eşim Alman ve çocuklarım Almanca konuşarak büyüdüler. Çocuklarıma Arapça öğretecek kadar Arapçam yok. Bu, aynı zamanda, annemin Almancayı düzgün bir şekilde öğrenmemizi çok önemli bulmasından da kaynaklanıyor. Ablam, doğrusunu yaptı ve Arapça okudu. Şimdi Arapçayı benden çok daha iyi konuşuyor. Ve benim aksime, yazabiliyor da. İyi ki başka yeteneklerim var!” dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER